torstai 23. helmikuuta 2017

Havaintoja HUMAKOsta - Kaik yhes koos!

Tänä vuonna juhlitaan satavuotista Suomea, jos joku ei vielä tiennyt. Nyt on aika mainita tuo  tiedät-kyllä-mikä-juhlavuosi HUMAKOnkin viestintäkanavissa, koska sitä ku(u)lutetaan nyt joka paikassa. Suomen itsenäisyyden juhlavuoden teema on kiteytetty yhteen sanaan - Yhdessä. Kaappaan sen myös tällä kertaa blogitekstini aiheeksi. Kiitos aihevalinnan inspiroinnista Suomi100

HUMAKOn toimistolla on päästy seuraamaan viime aikoina muutamaa opiskelijaa, jotka ovat huomanneet että opparin kirjoittaminen yhdessä tuo vertaistuen lähelle eli kun jokin pieni pulma ilmenee niin opiskelijatovereiden tuki on korvaamaton. Toki yhdessä työskentelyssä on omat haasteensakin, kuten villiintyneet keskustelut yhteiskunnallisista asioista tai päivän uutisotsikoista. Mutta voihan niitäkin keskusteluja pitää aivojen virittelynä seuraavan kappaleen kirjoittamista varten. Eräskin opparia kirjoittava opiskelija Juha, joka on myös Hjördiksen kaveri , kokee toimiston taustahälinän auttavan keskittymään opparinsa kirjoittamiseen.


“Opiskeluaikoina pidin hyvin paljon ryhmätehtävistä ja siitä että vastuun pystyi jakamaan luokkatovereiden kanssa. Yhdessä tekeminen, myös muuten kuin opiskeluun liittyen, on luovaa puuhaa ja ryhmäpaineen positiivisena puolena saatat ajautua kokeilemaan uusia asioita, uusia ruokia tai tutustua uusiin ihmisiin.”

Otetaan siis satavuotiaasta Suomesta sekä aikaisemmin mainituista opparin tekijöistä mallia ja tehdään asioita kaik yhes koos! Kokoontukaa ja tehkää asioita yhdessä, joita muuten tekisitte yksin. Kokatkaa yhdessä, ulkoilkaa yhdessä, katsokaa leffoja yhdessä tai kutsu vaikka opiskelijatoverisi ompelemaan haalarimerkkejä porukalla. Käykää yhdessä yhteiskunnallisia keskusteluja fyysisesti face-to-face ja keksitään yhdessä keinoja yhteisöllisyyden lisäämiseksi.


“Ollaan yhdessä ylpeitä siitä että, selviämme näistä “leikkauksista” yhdessä ja siitä että tänä vuonna voi nauttia ennenkuulumattoman määrän kulttuuria tiedät-kyllä-minkä-juhlavuoden ansiosta sekä ennen kaikkea siitä että avioliittokin on nykyään tasa-arvoinen. Ja toivotaan että Bridget Jonesmaiset All by myself-lauleskelut jäävät vähemmälle ja keskitetään lauluenergiamme vaikka tilannekomiikan elementit saavuttaviin yhteislauleskeluihin.”

- Suvi von HUMAKO
(kirjoittaja on töissä HUMAKOssa, viestinnän ja palveluiden asiantuntijana)

Ps. Tässä teille tarjottimella mahdollisuus yhteisölliseen tekemiseen: HUMAKOn toimistolla alkaa TKI-tutor Idan vetämä Kässäkerho joka tarjoaa mahdollisuuden harrastaa käsitöitä yhdessä. Facebookista löydät Kässäkerhon ajat ja teemat. Tervetuloa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti