perjantai 3. helmikuuta 2017

Lähtölaukaus vaikuttamisvuoteen!


Työntäyteinen tammikuu huipentui SAMOKin Lähtölaukaus-risteilyyn. SAMOK eli Suomen Opiskelijakuntien Liitto on ammattikorkeakouluopiskelijoiden valtakunnallinen edunvalvonta- ja palvelujärjestö. Opiskelijakuntana HUMAKO on SAMOKin jäsen ja osallistumme yleensä SAMOKin tapahtumiin vaihtelevalla kokoonpanolla, nyt reissussa oli koko uusi hallitus ja toiminnanjohtaja Marianna.


SAMOKin Lähtölaukaus eli tuttavallisemmin Lähtis on SAMOKin vuoden suurin koulutustapahtuma, joka järjestetään perinteisesti laivalla Itämerellä. Lähtiksellä tutustutaan SAMOKin toimintaan ja ajankohtaisiin aiheisiin sekä tottakai kouluttaudutaan tulevan vuoden hallitushaasteisiin. Lähtis oli minun ja puheenjohtaja Juuson toinen SAMOKin tapahtuma johtamiskoulutuksen jälkeen, mutta ensimmäinen muulle hallitukselle. Paikalla oli yli 280 opiskelijakunta-aktiivia eli vuosi päräytettiin käyntiin siis isolla porukalla.

Matkaan lähdettiin suoraan pääkaupunkiseudun opiskelijakuntien yhteisestä perehdytystapahtumasta. Olin kuullut huhua kokeneilta toimijoilta, että “Lähtis on elämän parasta aikaa”. Tuo monen suusta kuultu lause alkoi hieman jännittää. Jos nyt ollaan rehellisiä, niin jännitti kyllä aika paljon. Vaikka olenkin sosiaalinen ihminen - ainakin luulen näin - uuden asian kokeminen jännittää aina.

Haluan kiteyttää tämän matkan kolmeen sanaan: kokemus, verkosto ja tulevaisuus.

KOKEMUS - Vaikka Lähtis ei ollutkaan kaikille “elämän parasta aikaa”, niin se oli kuitenkin yksi suurimpia kokemuksia. Laiva täynnä innokkaita vaikuttajia toi lisää mausteita eri keskusteluihin. Peräkkäiset laadukkaat osiot olivat mielenkiintoisia sekä ennen kaikkea opettavaisia.

VERKOSTOT - Uusia kasvoja, uusia nimiä ja paljon yhteistyötä. Parasta Lähtiksellä oli mielestäni uusien ihmisten kohtaaminen. Paikalla oli opiskelijoita ympäri Suomea. On todella kaunista huomata, miten yhteinen edistettävä asia voi yhdistää niin monta erilaista ihmistä.

TULEVAISUUS - Lähtölaukaus, seminaarit tai melkein kaikki asiat mitä tekee tällä opiskelijakuntakentällä vie paljon energiaa. Onneksi sen energian saa takaisin, kun tajuaa tekevänsä merkittävää työtä opiskelijoiden hyvinvoinnin eteen. Tulevaisuudessa on luvassa paljon haasteita, mutta pääsemme yli niistä yhdessä. Opiskelijakuntatoiminta on ennen kaikkea tiimipeliä. Ole rohkea ja tule mukaan tähän peliin. Yhdessä ollaan vahvempia kuin uskottekaan!

Tähän loppuun haluan vielä kertoa yhden oivalluksen. Vaikuttaminen on teko, mutta ennen kaikkea mielentila. Tehdään yhdessä ajatuksistamme tekoja ja parannetaan - tiedän klisee - maailmaa askel askeleelta.

- Guru, hallituksen varapuheenjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti