keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Kuulumisia paikallistoimijoiden koulutuksista

Hei, hyvää alkanutta helmikuuta arvon opiskelija kaverit! Tällä kertaa blogissa kirjoittelee hallituksen tutorvastaava. Täällä Kuopiossa leiskuu sydämet silmissä ystävänpäivän sekä paikallistoimijoiden koulutuksien vuoksi. Tammikuu vierähti kv-tutoreiden sekä tutor- ja jaostovastaavien koulutuksia suunnittelessa. Viime viikolla pääsimmekin toteuttamaan suunnitelmat ja kouluttamaan Helsingissä innokasta paikallistoimintaporukkaa.

Kv-tutoreiden täydennyskoulutuksessa koulutettiin pieni porukka tutoreita Nurmijärvelle. Kv-tutoreiden koulutus oli yhdenpäivän mittainen mutta ytimekäs kokonaisuus. Sanoisin, että tämä ytimekäs kokonaisuus oli idearikas. Koulutuksessa käytiin läpi tutorina toimimista sekä kv-tutorin tehtäviä ja vastuita. Ideoitiin myös miltä näyttää vaihtarikevät Nurmijärvellä. Kannustan kaikkia Nurtsilla ottamaan vaihtarit avoimella mielellä vastaan ja tekemään heidän vaihtokeväästä mahtava!


Kv-tutorkoulutuksen lisäksi viime viikolla koulutettiin jokaiseen alueyksikköön uudet tutor- ja jaostovastaavat luotsaamaan paikallistoimintaa. Kaksipäiväinen koulutus oli keskustelun täyteinen ja idearikas. Näin kouluttajan näkökulmasta sanoisin, että koulutuksessa oli hyvä pöhinä päällä vaikka junat myöhästyivät ja päivät olivat tiiviisti täynnä asiaa. Koulutuksen pääteemoiksi nousivat johtaminen, jaksaminen, palaverit sekä yhteistyö niin paikallistoimijoiden, kampusten ja HUMAKOn hallituksen välillä.

Johtamisosiossa keskusteltiin ihmisten johtamisesta ja siitä millainen on hyvä johtaja. Hyvän johtajan piirteiksi nostettiin esimerkiksi helposti lähestyttävä, luotettava, reilu ja johdonmukainen. Jaksaminen kulki teemana koko koulutuksen läpi, eikä sitä voi ikinä painottaa liikaa. Paikallistoimijoiden sekä vastaavien on tärkeää huolehtia omasta jaksamisestaan, että into toimintaan pysyy. Yhteistyöstä tutoreiden sekä jaoston välillä käytiin paljon keskustelua ja ideointia, missä tilanteissa paikallistoimijat voisivat yhdistää voimansa. Porinaa oli myös kampusten välisestä yhteistyöstä ja ideointi kävi kiivaana.

Itse jään innolla seuraamaan uusien vastaavien toimintaa kampuksilla ja kiitän vielä vanhoja vastaavia heidän arvokkaasta ja huikeasta työpanoksestaan! Toivotan kaikille opiskelijoille mukavaa alkanutta kevättä! Painotan vielä, että kevät tulee olemaan varmasti kiireistä aikaa, mutta muistakaa pitää huolta omasta ja kaverin jaksamisesta! Tsemppiä opiskeluun! :)


Energisin terveisin, Essi Pesonen
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti