keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Mikä ihmeen poliittinen ohjelma?

HUMAKO luo vuonna 2016 poliittisen ohjelman, joka käy läpi opiskelijan elämään liittyviä asioita. Esimerkiksi toimeentulo, julkinen liikenne, opetuksen laatu, harjoitteluun liittyvät kysymykset sekä terveydenhuolto ovat asioita, jotka näkyvät meidän kaikkien arjessa. Poliittisessa ohjelmassa HUMAKO etsii parhaimmat ratkaisut opiskelijan edun toteuttamiseksi. 

Kerro, miltä sinun unelmiesi korkeakoulu näyttää!

Miksi poliittien ohjelma tehdään?

Poliittisessa ohjelmassa HUMAKO etsii parhaimmat ratkaisut opiskelijan edun
toteuttamiseksi. Poliittisessa ohjelmassa tullaan vaikuttamaan asioihin, jotka näkyvät meidän kaikkien arjessa. Esimerkiksi toimeentulo, julkinen liikenne, opetuksen laatu, harjoitteluun liittyvät kysymykset sekä terveydenhuolto.

Mihin käyttöön se tulee?

HUMAKO vaikuttaa poliittisen ohjelman mielipiteiden avulla Humakiin sekä valtakunnalliseen opiskelijapoliitiikkaan. Poliittisen ohjelman tarkoituksena on myös johdonmukaistaa HUMAKOn vaikuttamistyötä, sillä poliittinen ohjelma on asiakirja, joka on voimassa usean vuoden kerrallaan.

Ketkä päättää, mitä mieltä ollaan?

Poliittista ohjelmaa laatii 4­-henkinen työryhmä. Poliittista ohjelmaa käydään kuitenkin aktiivisesti läpi myös kaikkien HUMAKOn aktiivien kanssa, ja viime kädessä poliittisen ohjelman hyväksyy edustajisto. Poliittisessa ohjelmassa otetaan myös opiskelijoilta tuleva palaute huomioon, jota HUMAKO kerää ympäri vuoden eri palautekanavien kautta.

Opiskelijoiden ääni on meille tärkeä!

Miten tämä vaikuttaa mun elämään?

Minäkin olen ihan tuikitavallinen opiskelija, joka käy koulussa ja harjoittelussa. Lisäksi harrastan päivittäin liikuntaa. Arjessani kohtaan paljon haasteita kuten missä asun, ja onko minulla oikeasti varaa asua vuokra-asunnossani vai pitääkö minun miettiä jotain muuta ratkaisua? 
Lisäksi käytän lähes päivittäin julkista liikennettä. Mielestäni julkisen liikenteen on oltava riittävän edullista ja monipuolista, jotta pystyn käymään koulussa ja harjoittelussa. Minä en ainakaan haluaisi valita harjoittelupaikkaani sen perusteella, mihin minä pääsen kulkemaan. 
Olen mukana Humakin muutamassa hankeessa. Näissä hankkeissa työskenteleminen on osa korkeakoulun kehittämistoimintaa ja näiden hankkeiden avulla saan hyvää kokemusta tulevasta ammatistani ja saan työelämän tarpeita vastaavaa oppia sieltä. 

Poliittinen ohjelma vaikuttaa kaikkiin edellä mainittuihin minun ja sinunkin joka päiväisiin arjen asioihin ja haasteisiin. Poliittinen ohjelma vaikuttaa myös moneen muuhun asiaan. Ole kuulolla, niin tiedet mihin!

Milloin tää on valmis?

Tavoitteena on, että poliittinen ohjelma hyväksytään syksyllä edustajiston kokouksessa jonne voi osallistua kaikki HUMAKOn jäsenet. Poliittinen ohjelma mahdollistaa myös HUMAKOn kuntavaalityön vuonna 2017.

Miten mä voin vaikuttaa?

Kaikessa poliittiseen ohjelmaan liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä Juuso Tuuliseen; vpj.humako@humak.edu tai +358 45 1345 634

Poliittista ohjelmaa työstetään myös syksyllä, jolloin tiedotetaan erikseen opiskelijan mahdollisuuksista vaikuttaa ja osallistua.

Terveisin:

Juuso Tuulinen,
HUMAKOn varapuheenjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti