maanantai 18. huhtikuuta 2016

Pönötyksen ABC

Usein sana politiikka saa ihmisissä aikaan negatiivisia tunteita ja ahdistusta. Politiikka sanana jo kuulostaa niin negatiiviselta, ettei sitä edes tee mieli käyttää. Politiikka sanaa kuvaa paremmin kansalaisvaikuttaminen, eli yksittäisten ihmisten vaikuttaminen omiin ja muiden asioihin. Eikö tämä kuulostakin paljon mukavammalle? Haluan tässä blogikirjoituksessani hieman kertoa miten HUMAKOssa laaditaan poliittista ohjelmaa ja mitä se pitää sisällään.
Vaikuttaminen ei ole pelkkää pönötystä! ;)

HUMAKO tekee vuonna 2016 poliittisen ohjelman, joka määrittää sen, mihin HUMAKO tulee seuraavien vuosien aikana ottamaan kantaa ja mikä HUMAKOn kanta on. Poliittista ohjelmaa laatii sitä varten nimetty työryhmä, joka työskentelee kuukausittain poliittisen ohjelman parissa.

Mitä Poliittinen ohjelma pitää sisällään?


Kuten jo hieman vihjasin, politiikka ei ole mitään suurien ja mahdottomien asioiden hahmottamista ja puntaroimista. Politiikka on arkipäiväisiin asioihin vaikuttamista, kuten kuinka paljon opiskelijat saavat opintotukea, miten kirjastopalvelut järjestetään ja miten julkisen liikenteen tulisi toimia. HUMAKOn poliittisessa ohjelmassa siis pohditaan jokaisen Humakin opiskelijan arkeen vaikuttavia asioita ja miten ne voisivat tukea arkea ja opiskelua paremmin.

Heräsikö mielenkiintosi? Haluatko kuulla lisää? Tai onko sinulla kenties ideoita miten opiskelijoiden arkea voisi helpottaa? Ota minuun yhteyttä oli sinulla sitten kysymys, kommentti tai ajatus asiaan liittyen. Vastaan mielelläni!

Juuso Tuulinen,
HUMAKOn varapuheenjohtaja 2016
vpj.humako@humak.edu p. 045 134 5634

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti