maanantai 11. huhtikuuta 2016

Palautteesta vaikuttamiseen

Reilun 1,5 vuoden humakilaisuuteni aikana olen huomannut kuinka ihanan aktiivista kansaa Humakin opiskelijat ovat. Asioista keskustellaan, ihmisillä on mielipiteitä, ongelmia ja epäkohtia nostetaan esiin pelottomasti ja niistä keskustellaan yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa. Epäkohtiin tarttuminen onkin todella tärkeää, sillä on meidän kaikkien yhteinen tehtävä kehittää korkeakouluamme paremmaksi paikaksi.

Vuonna 2015 minut valittiin opiskelijakunnan hallitukseen ja totta puhuen en silloin tajunnut mikä opiskelijakunnan tehtävä on. Nopeasti se kuitenkin kävi ilmi, että opiskelijakunnan tehtävä on valvoa opiskelijoidemme etua, mutta en ehkä silloinkaan vielä täysin tajunnut, miten ja millaisissa asioissa. Tänään tiedän, että opiskelijakunta auttaa ja neuvoo asiassa kuin asiassa.

Opiskelijakunnan suuri voimavara on opiskelijoilta tulevat palautteet. Palautteen kautta tiedämme millaisiin asioihin meidän tulisi vaikuttaa. Palaute voi tulla jaoston palautelaatikon kautta tai opiskelijan suorana yhteydenottona HUMAKOn halitukselle tai toimiston väelle. Jokaiseen palautteeseen tartutaan aina. Ensimmäiseksi HUMAKOn hallitus lähtee selvittämään, millä keinoin voimme asiaan vaikuttaa. Yhdestä palautteesta voi siis todella lähteä liikkeelle tärkeä prosessi, jonka päätteeksi korkeakoulumme on taas hieman parempi paikka olla ja opiskella. HUMAKOn kautta asioihin on helppoa vaikuttaa, sillä yhteydenottokanavia on useita. Voit jättää palautekortin, antaa palautetta jaoston palautelaatikon kautta tai olla yhteydessä suoraan meihin toimijoihin. HUMAKOlla on hyvät suhteet korkeakoulumme henkilöstöön, joten asioita on helppoa viedä eteenpäin ja sitä kautta vaikuttaa niihin.
Harmillisen usein tieto näistä epäkohdista ei kuitenkaan saavuta HUMAKOa. Jos meillä ei ole tietoa epäkohdista, emme niihin osaa myöskään lähteä vaikuttamaan. Tänä vuonna hallituksessa on toimijoita vain yhteisöpedagogikoulutuksen puolelta, joten emme esim. tiedä millaiset asiat tulkkien ja kulttuurituottajien koulutuksessa kaipaavat kehitystä. Opiskelijoilta tuleva palaute ja tieto ongelmista on siis todellakin äärimmäisen tärkeää. Vasta lyhyen puheenjohtajakauteni aikana olen saanut jo useita yhteydenottoja suoraan opiskelijalta tai HUMAKOn muiden aktiivien kautta. Jokaiseen asiaan olemme tarttuneet ja vaikuttaneet niihin aktiivisesti. Muistathan siis antaa palautetta, tehdään yhdessä korkeakoulustamme entistä parempi paikka opiskella!

HUMAKOlla on käynnissä FeedbackFestarit 11.-24.4. Festareiden aikana muistutamme opiskelijoita palautteenannon tärkeydestä ja tuomme esiin vaikuttamismahdollisuuksia. Kampanjasta voit lukea lisätietoa Facebook-tapahtumasta. Voit jo nyt käydä antamassa palautetta verkkolomakkeen kautta tai lähettää henkilöstölle palautekortin

Mussa on pientä vaikuttajan vikaa ja siksi taisin tänne HUMAKOn hallitukseen aikanaan päätyäkkin. Itselleni on tärkeää, että opiskeluaika sujuu ongelmitta ja voimme myös kokea valmistuvamme Humakista omien alojemme osaajina. HUMAKOn hallituksen puheenjohtajana toivonkin, että otatte minuun yhteyttä esim. ongelmatilanteissa tai kun huomaatte epäkohdan. Rohkeesti vaan, en mä pure!

Jenna Ojala
HUMAKOn hallituksen puheenjohtaja 2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti