keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Humakin nuorin opiskelija ja HUMAKOn nuorin aktiivi

Kun opiskelut joululoman jälkeen jatkuivat, tuntui, että kaikki on uutta ja ihmeellistä, eikä mikään ole enää entisensä. Oli ihanaa päästä takaisin arkeen, mutta arki olikin ihan erilaista pienen vauvan kanssa. Tuoreena äitinä kaikki on jännittävää, ja oma koti tuntuu turvallisimmalta paikalta. Mitä jos reissussa vauva alkaa itkemään eikä lopeta? HUMAKOn suunnittelupäivät olivat minun ja vauvan ensimmäinen kauppareissuja pitempi reissu kahdestaan. Suunnittelupäiville uskalsin tulla, koska tiesin, että kaikki HUMAKOssa odottavat jo innolla vauvan näkemistä ja suhtautuvat kannustavasti.
Ensimmäiset suunnittelupäivät ja
 ikää puolitoista kuukautta
Vauvan mukana olo tuo paljon hauskuutta mukanaan. Esimerkiksi, yleensä edustajiston palavereissa tai luennoilla olisi ehkä hieman outoa, jos joku olisi yhtäkkiä ilman housuja. Vauvan vaippaa vaihtaessa taas ei ihmetytä ollenkaan. Vauvalle on myös sallittu puklailu, vaikka lattialle saakka, ilman paheksuvia katseita.



Luennolla ryhmätehtävää
tehdessä

Ikää 3kk ja 3pv ja nyt jo huolissaan
tulevaisuudesta!
Mutta miten opiskelun, aktiivitoiminnan ja vauva-arjen yhdistäminen sitten onnistuu? Noh, suunnittelemalla ja valmistautumalla kaikkeen. Aikataulutus on todella tärkeää, samoin ennakointi, ja jokin mulle ihan vieras juttu, eli ajoissa lähteminen. Muuten nimittäin saattaa myöhästyä, koska pitää vielä vaikkapa vaihtaa kakkavaippa just kun oltiin saatu ulkovaatteet päälle. Myös tuki toiselta vanhemmalta on tärkeää. Se että toinen jaksaa pitkän työpäivän jälkeen ottaa vauvan hetkeksi, kun teen ne kuuluisat pari juttua vielä illalla. Se vaatii myös vaihtovaatteita, hyvän termarin ja paljon, todella paljon, kahvia.

Ja ennen kaikkea, se edellyttää hyvän ja kannustavan ilmapiirin ihmisiltä ympäriltä. Tunteen siitä, ettei haittaa vaikka tässä nyt juttelu keskeytyy hetkeksi, kun pitää aloittaa syöttöhommat.


HUMAKOn poliittinen ohjelma vähän unettaa

Kaiken kaikkiaan, HUMAKO on mahtava paikka, ja nyt sen edustajiston puheenjohtajana on mahtavaa viettää äitiyslomaa, näin se kasvatus aktiiviseksi kansalaiseksi alkaa. Ja aktiivitoiminta yhdistettynä opintoihin, torjuvat kyllä parhaimmalla tavalla kotiäitihöperöyttä!


Salla Paavilainen
HUMAKOn edustajiston puheenjohtaja 2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti