keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Aitiopaikalla opiskelijakunnan arjessa - millaista on harjoittelu HUMAKOssa?

Opiskeluiden aikana jokainen meistä pääsee suorittamaan harjoittelujaksoja mitä erilaisemmissa ympäristöissä. Opiskelen itse nyt toista vuotta yhteisöpedagogiksi ja vuoden alussa mulle tuli ajankohtaiseksi suorittaa Hallintorakenteet, toimijat ja talous -opintojakso joko harjoittelussa tai sitten kontaktiopetuksessa Nurmijärvellä. Vaihtoehdoista itselleni mieluisampi oli harjoittelu ja paikkakin oli jo mielessä – nimittäin oma opiskelijakuntamme HUMAKO! Toki harjoittelupaikkaa olisi voinut hakea vaikka mistä, mutta itseäni erityisesti kiinnosti tutustua siihen, miten meidän Humakin opiskelijoiden etua ajavassa organisaatiossa, eli opiskelijakunnassa, hommat hoidetaan.

Harjoitteluni on tällä hetkellä yli puolessa välissä ja päivät HUMAKOn toimistolla Helsingin TKI-Ilkassa kuluvat aivan tajuttoman nopeasti. Parasta ”kuivassa toimistotyössä” on just se, että täällä se on kaikkea muuta kuin kuivaa - jokainen päivä on erilainen ja opiskelijakunnan arki aikas hektinen. HUMAKOn toimisto on toimistoksi myös hyvin eläväinen, työntekijöiden lisäksi päivien aikana tapaa usein HUMAKOn hallituksen tai edustajiston jäseniä, paikallisia tutoreita tai jaostotoimijoita, Humakin henkilökuntaa ja etenkin jäsenkahvituksen aikoihin myös muita opiskelijoita! 
( Psst, jäsenkahvitus on muuten ti-to klo. 12-13!)

Sen lisäksi, että toimiston arki on monipuolista, niin ovat myös työtehtäväni. Omana päätavoitteenani oli oppia lisää yhdistyksen taloudenhoidosta ja hallinnasta, ja vaikka ehkä kuvittelin sen alkuun tarkoittavan vain miljoonien Excel-taulukoiden ja numeroiden pyörittelyä, niin olen päässyt tekemään paljon muutakin, kuten ottamaan osaa palavereihin ja koulutuksiin, pian pääsen pitämään vaihto-opiskelijoille englanninkielistä infoa Nurmijärvelle ja myös hallituksen suunnittelupäivillä olen ehtinyt pyörähtämään! Tässä samalla olen oppinut arvostamaan yhä enemmän ja enemmän sitä tarkkuutta ja järjestelmällisyyttä, jolla opiskelijakuntamme taloutta ja hallintoa täällä hoidetaan.

Viime viikolla pääsin mm. postittamaan miekkari-julisteita.
Mainitsinko jo monipuolisista harjoittelutehtävistä?  
Olen itse nauttinut täysin rinnoin harjoitteluajastani opiskelijakunnan joustavassa työympäristössä. HUMAKOssa on jatkuvasti jokin mielenkiintoinen projekti käynnissä ja täällä omat oppimistavoitteeni on otettu aidosti huomioon töiden suunnittelussa.

Projekteista puheen ollen: HUMAKOlla on juuri ollut haussa harjoittelijoita erilaisiin tehtäviin, kuten HUMAKO-kiertueen järjestämiseen sekä Uuden opiskelijan oppaan tekemiseen. Nää on just sellasia projekteja, joissa pääsee näyttämään taitonsa ja toden teolla oppimaan uutta sekä kehittämään osaamistaan. Suosittelen kaikkia kanssaopiskelijoita pitämään silmänsä auki, kun näitä harkkapaikkoja tulee hakuun tai ottamaan itse yhteyttä HUMAKOon päin, jos harjoittelu hauskassa ja opiskelijalähtöisessä paikassa kuulostais omalta jutulta.

Ja jos pelkkä harkka ei kiinnosta ja haluaisit sukeltaa vielä syvemmälle opiskelijakuntahommiin, niin myös aktiivitoiminnasta saa opintopisteitä! Just tällä hetkellä haetaan mm. hallitukseen 1-2 tyyppiä vastaamaan tutortoiminnasta. Ehkä se olis se Sun juttu? Hae mukaan ja tehdään yhdessä tästä toimistosta vieläkin eläväisempi! :)

Keväisin terkuin,

Harjoittelija-Saarinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti