keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Uusia hallituslaisia Jyväskylästä?

Kun HUMAKO-kiertue saapui Jyväskylään, pääsi pääsihteerikin vihdoin tutustumaan Humakin kampuksiin. Olen ollut HUMAKOssa töissä nyt 1,5vuotta ja tämä oli oikeasti eka kerta Humakin kampuksella. HUMAKOn uusi toimisto tosin sijaitsee Helsingin TKI-keskuksessa ja sitä ennen kutsuttiin kampukseksi, joten ehkä senkin voi laskea? No, oli Valkea Talo kampus tai ei, oli Jyväskylässä kuitenkin aivan mahtavaa tavata uusia opiskelijoita. Itse olen opiskeluaikoina ollut pitkään opiskelijakuntatoiminnassa mukana, joten nyt oli hienoa päästä taas pitkästä aikaa kertomaan siitä uusille opiskelijoille. Meidät otettiin hyvin vastaan ja ykkösiltä tuli välillä meille päin tiukkojakin kysymyksiä, hienoa että opiskelijat ovat aktiivisia alusta lähtien!

Iltapäivän rastipisteellä tuli muutama opiskelija kyselemään tarkemmin hallituksen työskentelystä. Toivon todella että saisimme uusia hallitustoimijoita jokaisesta yksiköstä ja koulutusohjelmasta. Sitä kautta HUMAKOn toiminnassa kuuluisi tasaisesti jokaisen eri koulutusohjelman ja alueyksikön tarpeet. Tämän vuoden hallituksen yhtenä haasteena onkin ollut se, että toimijat ovat olleet kaikki Torniosta tai pääkaupunkiseudulta eikä hallituksessa ole yhtään kulttuurituotannon opiskelijaa.
Jyväskylässä kerroimme hallituksen puheenjohtajan Emman kanssa siitä, miten hallitustoimintaa on helppo opinnollistaa, Emma esimerkiksi saa tänä vuonna 40opintopistettä hallitustoiminnasta! Opinnollistaminen onnistuu, kun käy tarkkaan läpi eri opintojaksojen oppimistavoitteet ja miettii miten sen voisi HUMAKOn toimintaan yhdistää.

Hallitustoiminnassa hienoa on myös se, että pääsee tutustumaan moniin uusiin ihmisiin. Uusien kontaktien lisäksi toiminnassa oppii uskomattoman paljon lisää itsestään sekä saa aivan uusia ulottuvuuksia opiskelijaelämään. Parasta ainakin omien opintojen aikaan toiminnassa oli se, että pääsi näkemään niitä konkreettisia muutoksia mitä itse oli tekemässä. Voi nähdä sen, miten on päässyt vaikuttamaan oman ammattikorkeakoulun toimintaan sekä miten paljon on kehittänyt oman opiskelijakunnan toimintaa. Nyt haikein mielin muistelen omia LAMKO –aikojani mutta samalla olen innoissani siitä, mitä saan tehdä nyt HUMAKOssa teidän kanssanne. Ehkä juuri SINUN pitäisi hakea HUMAKOn ensi vuoden hallitukseen ja päästä kokemaan tätä kaikkea itse? Tai ehkä tunnet jonkun, jota uskot hallitustoiminnan kiinnostavan? Etsitään näitä henkilöitä yhdessä! HUMAKOn hallitukseen voi hakea kuka vain. Hallitukseen etsitään opiskelijoita, joilla riittää halua oppia uutta, intoa tutustua uusiin ihmisiin ja aikaa itse toiminnan pyörittämiseen.

HUMAKO-kiertue seuraavaksi torstaina Nurmijärvellä, sekä ensi viikolla Äänekoskella ja Joensuussa. Tulkaa ihmeessä kysymään toiminnasta lisää! Jos kiertue on omalla paikkakunnallasi jo käynyt ja jotain tärkeää jäi kysymättä, ota ihmeessä meihin yhteyttä. Hallituksen kaikki yhteystiedot löydät HUMAKOn www-sivuilta ja esimerkiksi puheenjohtaja Emma osaa hyvin kertoa kattavasti hallituksen eri sektoreista.


Marianna, HUMAKOn pääsihteeri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti