keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Havaintoja HUMAKOsta: Ansaittua paistattelua kevätauringossa!

Maaliskuu on päättymäisillään ja edessä on pitkä pääsiäisviikonloppu. Kevätaurinko on alkanut ottaa itselleen tilaa ihmisten aisteissa tuoden esiin lumen alta solisevat purot ja iloisesti voimistuvan lintujen laulun. Kevätaurinko saattaa myös vihjailla siivouksen tarpeesta paljastaessaan säteissään leijuvan pölyn tai talven likaamat ikkunaruudut. Nyt ei kuitenkaan ole siivouksen aika, vaan nyt on aika loman, levon sekä kevään saavutusten ihailun: Me olemme ne ansainneet!


Olemme olleet alkuvuoden hyvinkin lennokkaalla päällä ja hommat on lähteneet rullaamaan erittäin hyvin. Ensimmäinen saavutuksemme oli päivitetty vaikuttamisvideo: Mikä HUMAKO? Videota käytetään sekä kurssimateriaalina, että meidän toimintamme esittelyyn. Parasta tässä videossa on mun mielestä se, että siitä huokuu se fakta, että toimintaan on lähteneet just oikeat tyypit. Ne, jotka haluavat vaikuttaa asioihin ja kokeilla omia rajojaan sekä oppia uutta.

Alkuvuonna kerkesimme kouluttamaan lisää paikallistoimijoita. Uudet tutor- ja jaostovastaavat vetävät paikallistoimintaa kampuksilla ja tarjoavat opiskelijoille sitä kaikkein konkreettista opiskelijakunnan toimintaa eli vertaistukea ja tapahtumia. Kannattaa esimerkiksi seurata, mitä paikallistoimijoilla on suunniteltuna sun pään menoksi Vapuksi.

Vappuna opiskelijat valtaavat katukuvan. Opiskelijat kantavat ylpeydellä haalareitaan kaikkine härpäkkeineen ja nauttivat arkipyhän tuomasta vapaapäivästä rankan opiskelukevään päätteeksi. Ja me vastaamme tämän suurimman opiskelijajuhlan tuomaan tarpeeseen järjestemällä tuotemyyntikamppiksen ennen Vappua, jotta jokainen voi varustaa omat haalarinsa priimakuntoon uutuustuotteilla ja puuttuvilla haalarimerkeillä. Sen lisäksi, että varastosta löytyy suuri haalarimerkkivalikoima, niin uutuutena tuodaan myyntiin humakolaisten omat snapsimukit ja kangaskassit!

Meidän viestinnässä on kans isot askeleet edessä tänä vuonna. Meillä on viestinnän suurprojektit polkaistu käyntiin verkkosivujen sekä viestintästrategian uudistamisen merkeissä. Molemmissa projekteissa on omat työryhmänsä ja työskentelyn tuloksia esitellään aktiiveille keväällä ja muille sitten syksyllä. Mulle henkilökohtaisesti on tosi palkitsevaa työskennellä sellaisessa paikassa, jossa mun työnkuva kehittyy toiminnan kehittyessä ja saan halutessani ottaa enemmän vastuuta.

Mahtavaa tässä työssä on myös se, että pääsen välillä loikkaamaan oman mukavuusalueen ulkopuolelle, kun käsittelemme hallituksen kanssa edunvalvonnallisia asioista. Kiinnostavia projekteja sillä saralla on esimerkiksi työnalla oleva vaikuttamissuunnitelma tai tänä keväänä lanseerattu sähköinen palautekanava Äänitorvi, joka avaa opiskelijoille helpomman tavan vaikuttaa niin opiskelijakunnan kuin ammattikorkeakoulunkin toimintaan. Ja nämä jos mitkä ovatkin sitä tärkeintä työtä. mitä meilläkin tehdään opiskelijan eteen.

Sitten kliseen vuoro: Eikä siinä vielä kaikki! Kaiken tämän puurtamisen päälle ollaan työstetty pääkaupunkiseudun opiskelijakuntien yhteistyöprojektia nimeltä Opku6 ja siellä otettu valtavia harppauksia parempien jäsenpalveluiden merkeissä. Keväällä käyttöön otettava verkkokauppa ja syksyllä voimaan tuleva uusi jäsenyys, tuovat parannusta ja helpotusta sun elämään, mutta myös helpotuksia mun työmäärään ja valtavia kehitysaskelia meidän toimintaan.

Voi kuinka hurjasti toivoisinkaan, että te pääsisitte joskus kärpäseksi kattoon seuraamaan, kun me tehdään tätä työtämme opiskelijan paremman huomisen puolesta. Se duuni, mitä meillä tehdään ei ole helposti kuvailtavissa sanallisesti, mutta toivottavasti tästä mun kirjoittamasta koosteesta sulle muodostuu ees jonkinlainen kuva siitä, mitä kaikkea työtä täällä taustalla tehdään jotta sun opiskelijaelämä olis entistäkin helpompaa, laadukkaampaa ja monipuolisempaa.

Hyvää pääsiäisviikonloppu kaikille! Muistakaa nauttia pajunkissoista, tulppaaneista ja kevätauringosta! Ja saahan ne ikkunatkin pestä jos susta siltä tuntuu. :)

- Suvi von HUMAKO

Ps. Muista varustaa itsesi ja haalarisi Vappua varten! Järjestämme tuotemyyntikamppiksen alennetuin hinnoin huhtikuun aikana. Seuraa someamme ja koristele Vappusi uutuustuotteillamme! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti