tiistai 14. marraskuuta 2017

Vuoden 2017 koulutukset huipentuivat tutor- ja jaostokoulutuksiin nyt marraskuussa

Vuosi 2017 on ollut koulutusten täyteinen HUMAKOn paikallistoiminnan puolella. Vuoden alussa koulutettiin KV- tutoreiden lisäkoulutuksessa Nurmijärvelle uusi porukka tutoreita. Tämän jälkeen uudet jaosto- ja tutorvastaavat astuivat helmikuussa käydyn koulutuksen jälkeen tehtäviinsä. Myös kampusten uudet talousvastaavat tutoreiden ja jaostolaisten puolella osallistuivat verkossa pidettyyn koulutukseen.

Ennen kevätpäivien muuttumista kesäksi osallistui iso joukko aktiiveja kampuksilta ja TKI- keskuksilta paikallistoimintatiimin järjestämään aktiivipäivään. Aktiivipäivässä luotiin katseita digi- työpajassa tulevaan syksyn digitutorkoulutukseen joka pidettiin elokuun lopussa Kuopiossa.

Huhuh kyllä kevään lopussa jo hieman hengästytti menneet koulutukset ja jännitys alkoi hiipiä, kun suunniteltiin syksyn suurimpia koulutuksia. Alku syksy pyyhältikin kovaa vauhtia silmien edestä ja oli tullut aika tutorkoulutuksen.

Nyt marraskuussa koulutettiin noin 50 uutta tutoria Jyväskylässä Vesalan kurssikeskuksessa. Tutorkoulutus oli tiivis lähes kolmen päivän paketti. Koulutuksessa eri kampusten uudet tutorit pääsivät tutustumaan toisiinsa, sekä suunnittelemaan ryhmäytysleikkejä, pohtimaan tutorin vastuita ja osallistumaan rinnakaisosioissa erilaisiin työpajoihin pienryhmätutoroinnista aina arkiaktiivisuuteen saakka. Yhdenvertaisuus nousi myös isoksi teemaksi koulutuksen aikana. Itse mietin nyt koulutuksen jälkeen kouluttajan roolissa, että yhdenvertaisuus on meille tärkeä asia. Välillä hyvää tarkoittavat letkautukset voivat mennä aivan metsään ja tuoda paljon mielipahaa. Nyt kampuksilla osa uusista tutoreista onkin päässyt jo tositoimiin. Upeaa!

Viikko tutorkoulutuksen jälkeen noin 20 jaostolaista koulutettiin Helsingissä. Tutoreiden tapaan jaostolaiset pääsivät tutustumaan kaikkiin uusiin jaostolaisiin jokaiselta kampukselta.  Ensimmäinen koulutuspäivä vietettiin Helsingin TKI- Ilkassa, jossa bongasimme eläköityneen tasavallan presidentin Tarja Halosen. Toisena Koulutuspäivänä päästiin nauttimaan JHL- opiston tiloista ja tarjoiluista. Jaostokoulutuksessa käytiin kovaa keskustelua Preventiimin Kostea korkeakoulu -osion tiimoilta. Paljon puhuttiin myös viestinnästä, oikeanlaisesta huumorista, budjettiasioista ja työpajoissa päästiin tutustumaan jaosto-oppaaseen, sekä ideoitiin tulevaa.

Kiitoksia kaikille koulutuksiin osallistuneille koulutettaville, kouluttajille, vieraileville puhujille, Humakin henkilökunnalle, sekä HUMAKOn alumneille.

Essi Pesonen HUMAKOn hallituksen jäsen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti