tiistai 28. marraskuuta 2017

Edustajiston 2018 puheenjohtajan esittely

Tiedätte sen tunteen, kun olet menossa pitämään esittelyä tai olet ehdolla johonkin luottamustoimeen tai työpaikkaan ja sydän tykyttää. Se tykyttää kovaa. Odotat sitä, että pääset parrasvaloon (tai no et odota, mutta sinne on kuitenkin mentävä) ja sitten on showtime. Pidät puheen ja odotat tuomiota. Tykättiinkö vaiko ei? Näkyikö hermostukseni vai ei? Kylmä hiki virtaa ja odotat reaktiota. Odotus on usein todella pitkä. Vastaus, jonka sait oli helpottava - sait hyvän vastaanoton.

Edustajiston 2018 puheenjohtaja Theo Tyrväinen
Nämä olivat ne tunteet, jotka minulla oli kun vuosi sitten olin ehdolla edustajiston puheenjohtajaksi. Tänä vuonna, viime torstaina, kun edustajisto teki päätöksensä. Ne jäätävät jännityksen tunteet, jotka viime vuonna olivat, alkoivat tänä vuonna vasta kun minut oli valittu puheenjohtajaksi. En vieläkään tiedä miksi, mutta se tuntui hyvin omituiselta. Ehkä en jännittänyt omaa valintaani, vaan työparini ja työtiimini valinta jännitti enemmän?

Teen parhaillaan kahta tutkintoa Humakissa Helsingissä; kulttuurituottaja ja yhteisöpedagogi. Teen kevään aikana opinnäytetyötä tutkintoihin, mutta opintoja on vielä jäljellä noin puolisentoista vuotta muuten erinäisten kurssien kanssa. Yhteisöpedagogiksi valmistun näillä näkymin toukokuussa. Kulttuurituottajan opintoja suoritan vielä vuoden sen jälkeen.

Edustajiston puheenjohtajaksi pääseminen toiselle vuodelle oli minulle tärkeä asia. Tämä alkava kalenterivuosi on suunnitelmallisesti viimeinen vuosi, joka minulla on opiskelijakuntakentällä tältä erää. Kun edustajisto valitsi puheenjohtajaa, sanoin heille: “Siinä missä suuri osa toimijoista vaihtuu vuosittain, niin on myös hyvä, että on myös toimijoita, jotka voi tuoda sitä vakautta hallintoon, ettei vuodesta toiseen lähdetä pyörää uudelleen keksimään.“

Vuosi sitten aloitimme streemaamaan edustajiston sääntömääräisiä kokouksia. Tämä on yksi monista askelista kohti läpinäkyvämpää opiskelijakuntatoimintaa. Jos olet missannut, niin kaikilla HUMAKOn jäsenillä on oikeus osallistua edustajiston kokouksiin. Ohjeet osallistumiseen laitetaan aina viikko ennen kokousta. Jos sinulla on jotain ideoita, niin minuun saa aina olla yhteydessä!

Edustajiston 2018 puheenjohtajat Theo ja Elina, sekä hallituksen 2018
puheenjohtajat Joose ja Eena
Tykkään siitä, että minulla on monta erilaista ja erinäköistä asiaa. Koska yksikään päivä ei ole samanlainen ja se mahdollistaa, että jaksan tehdä paljon asioita. Kun en ole koulussa, tai edistä opiskelijakunnan arkea, niin teen jonkin verran turvallisuusalan duunia ja promootioita erinäisille tahoille. Lisäksi liikunnallista harrastusta teen tuomaroimalla jalkapalloa ja futsalia. Tuomarointi on minun sellainen ajatusvapaa alue. Kun tuomaroin, niin minulla ei ole varaa miettiä mitään muuta kuin peliä ja se on todella rentouttavaa.

Odotan innolla tulevaa vuotta. HUMAKOssa on tulossa monta mahtavaa asiaa kuten verkkosivujen uudistus. Rakastan teknologiaa ja tällaiset tekniset muutokset ja uudistukset ovat minulle rakkautta. Siten myös esimerkiksi uuden jäsenrekisterin käyttöönotto kiinnostaa minua myös suuresti. Lisäksi odotan innolla työskentelyä edustajiston varapuheenjohtajan Elinan kanssa, sekä hallituksen puheenjohtajien Joosen ja Eenan kanssa.

Jos sulla on ideoita, huolenaiheita tai ilonaiheita, niin minuun saa aina ottaa yhteyttä!
Tsemppiä pimenevään syksyn loppuun / talven alkuun!

Theo Tyrväinen
Edustajiston puheenjohtaja
theo.tyrvainen@humako.net

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti