keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Leo harjoittelussa HUMAKOlla

Kevät on viime syksynä aloittaneiden kulttuurituotannon opiskelijoiden harjoittelujen aikaa. Nämä opiskelijat ampaisivat rytinällä kauas moneen eri suuntaan toimimaan. Minä päätin aloittaa läheltä. Minä päätin aloittaa HUMAKOsta.

HUMAKOlla oli tarve kulttuurituottajalle, joka olisi osana uudistamassa syksyisin pidettävää HUMAKO-kiertuetta. Päätin ottaa haasteen vastaan ja nyt harjoitteluni lopussa huokaisen uupuneen hengähdyksen, sillä töitä on tehty.
Itsestäni johtuneen kankean alun jälkeen päästiin kiertueen suunnittelussa vauhtiin ja työskentely HUMAKOlle on ollut antoisaa. Käytännössä työskentely täällä toimistolla lähenee perinteisiä toimistohommia ja projektinhallintaa, mutta mikäs siinä, jos koin niiden taitojen hiomisen hyödyttävän minua.
HUMAKOn jäsenkahvien keiton ohessa on suunniteltu niin kiertueen sisältöä kuin markkinointiakin ja palavereja on riittänyt. Toimiston tehokas työtahti on iskostunut pikkuhiljaa minuunkin ja suosittelen HUMAKOa harjoittelupaikaksi niille, jotka etsivät uusia kulmia oman työskentelynsä kehittämiseen. Muistakaa tosin, että itsensä kehittäminen on aina loppujen lopuksi itsestä kiinni.
Kun mietin näin lopussa, että mitäs tästä harkasta on jäänyt käteen, niin… niin… niin… hurjin opetus on ollut suurien projektien työmäärän valtavuuden hahmotus. Voin myöntää, että en olettanut kiertueen suunnittelun olevan näin moneen suuntaan venyvää ideointia ja sitäkin suurempaa viestinnän määrää, niin opiskelijakunnan ja koulun sisällä, kuin myös ulospäin esimerkiksi ammattiliitoille. Koen kehittyneeni siinä, että osaan jatkossa ottaa vastaan samankaltaiset projektit niiden koon vaatimalla vakavuudella.
Henkilökohtaisesti mukavinta koko harjoittelussa on ollut kahden viikon välein lähteneiden kartalla-tiedotteiden koonti. Kevyen viihdetoimittajataustani takia mediaan ja tiedotukseen liittyvät hommat kiinnostavat aina. On vaikea selittää, mikä minua kiehtoo monitekstisen tiedotteen kasaamisessa, mutta jotain erikoisen mielekästä siinä vain on.
Loppuun todettakoon, että en kadu tähän harjoitteluun lähtöä. Toivottavasti tätä eivät kadu myöskään HUMAKOn tyypit, etenkään hallituksen Katja, jolle jää nyt vetovastuu kiertueesta.  
Viimeistelen tätä tekstiä nyt hallituksen mökkievakossa. Kohta grilli kuumenee ja juuri hallitukselle pidetyn kiertue-esittelyn jälkeen ovat omat hommani nyt virallisesti ohi. Ei muuta kuin praise the sun ja value the nature, Lemmetty suuntaa kohti kesää ja rästitehtäviä.

Leo Lemmetty, HUMAKOn harjoittelija ja 1. vuoden Kutu Kauniaisista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti