keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Hei, me edustetaan - ja ollaan vuorovaikutuksessa!

Opiskelijaedustajat Humakin työryhmiin valittiin vuoden vaihteessa, osa vielä jatkohaun kautta. Jokaiseen työryhmään saatiin hienosti opiskelijaedustaja sekä näille tarvittavat varajäsenet. Oli ilo huomata ihan uutena työryhmävastaavana, että opiskelijoilla riittää kiinnostusta ja motivaatiota olla vaikuttamassa meidän kaikkien yhteisiin asioihin.

Muutos on kuitenkin nykypäivää ja se koskettaa Humakin tuoreen organisaatiouudistuksen myötä myös työryhmiä. Hei, me siis edustetaan - myös jatkossa, mutta hieman harvempilukuisella opiskelijaedustajien määrällä. Odotettavissa on siis muutoksia työryhmien kokoonpanoihin, mutta myös joidenkin työryhmien lakkautumiset tai nimenmuutokset ovat mahdollisia.

Koska HUMAKO haluaa huolehtia opiskelija-aktiivien tehtävien sujuvuudesta, saavat myös työryhmäedustajat perehdytyksen tehtäväänsä. Lähipäivinä järjestettävä perehdytys tulee olemaan mielenkiintoinen tilaisuus, kun verkkoyhteydellä saadaan koottua aivan uusia, mutta myös jo kokeneita opiskelijaedustajia vaihtamaan ajatuksia, kyselemään ja jakamaan tietoa ja näkemyksiä toisilleen.

Työryhmätoiminnan hakiessa vielä hetken uudistunutta muotoaan, toiminta alkaa siis pienestä viivästyksestä huolimatta käynnistyä hiljalleen ja pian edustajatkin pääsevät ihan kunnolla edustamaan. Opiskelijajäsenen läsnäolo työryhmissä on tärkeä tehtävä ja ennenkaikkea kanava vaikuttaa siellä, missä erilaisia asioita ideoidaan, suunnitellaan ja päätetään. Tulevaisuuden työelämätaitoihin kuuluvia vuorovaikutustaitoja ja jaettua asiantuntijuutta pääsee harjoittamaan myös työryhmäedustajana toimimisessa. Nämä asiat tulivat esiin Sitran koulutuskeskiviikossa 17.2. (jonka pääsee katsomaan tästä linkistä: http://www.oolive.fi/koulutuskeskiviikko/ ).

Tapahtumassa puheenvuoron pitäneen Mikael Jungnerin sanoin (siteeratessaan Esko Kilpeä): "Kaikki arvokas syntyy vuorovaikutuksessa", jonka perusajatus on hyödyllinen kaikenlaisissa yhteistyökuvioissa niin opiskelujen aikana kuin työelämäänkin siirryttäessä. Tätä vuorovaikutteisuutta haluan myös itse olla tukemassa.

Omat tunnelmat sekä perehdytykselle, että hallituksen työryhmävastaavana toimimiselle, ovat positiivisen odottavat ja luottavaiset. Toivottavasti uudistuksista huolimatta, työryhmiin saadaan tänäkin vuonna aikaan positiivinen pöhinä ja ryhmien jäsenet tulokselliseen vuorovaikutukseen tehtävässään.

Aktiivista ja vuorovaikutteista alkanutta vuotta kaikille toivotellen,

Päivi Koivuluoma
HUMAKOn hallituksen jäsen
Työryhmät, palautteenkeräys ja opiskelijahyvinvointi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti