keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Oppia, ideointia, dialogia - siitä on vastaavien koulutus tehty!

Oletteko valmiita? Uudet (ja osittain vanhat) tutor- ja jaostovastaavat on nyt koulutettu ja vapautettu takaisin luontoon. Jos huomaatte innokkaita aktiiveja ja aikaansaavia toimijoita, tiedätte siis, mistä on kyse!

Koulutus pidettiin 12.-13.2. Helsingissä ja oli hienoa nähdä, miten avoin ilmapiiri kulki läpi koko koulutuksen. Kaikilla vaikutti olevan mukavaa ja vitsailun lomassa löysimme ratkaisuja annettuihin, kiperiin ongelmatilanteisiin.

Ensimmäisenä päivänä oltiin vielä melko virallisia.
Ekana päivänä kuultiin HUMAKOn ajankohtaiset asiat koskien mm. niin paikallistoiminnan kehittämisen hanketta kuin harjoitteluhakuja (Kurkkaa täältä ja täältä, mistä kyse!). Kävimme läpi vastaavan tehtäviä ja toimintaa sekä pohdimme, miten yhdenvertaisuutta voi ottaa toiminnassa huomioon vastaavan näkökulmasta. Kuinka usein tulee huomioitua vaikka heikosti näkeviä toiminnassa? Entäpä mietittyä rastien turvallisuutta?

Pienten tilaongelmien takia, ensimmäinen päivä vietettiin osittain Haaga-Helian tiloissa, jonka olimme saaneet heidän opiskelijakuntansa, Helgan avulla. Kyllä yhteistyö on poikaa!

Oppia, ideointia, dialogia - siitä on vastaavien koulutus tehty!
Sen lisäksi vastaaville on tullut tutuksi vuosikellon tekeminen, miten pidetään huolta omasta sekä toisten jaksamisesta, perusteet toiminnan talouspuolesta... kaikkea sitä parissa päivässä ehtiikin! Perjantaina lähdettiin yhdessä syömään ja samalla viettämään iltaa vähän vapaammissa merkeissä. Oli myös ihana huomata, kuinka juttu luisti vastaavien välillä ja taisi poikia samalla yhteisiä suunnitelmia tulevaisuutta ajatellen. Mitähän kaikkea sitä voikaan olla luvassa yli kampusrajojen!
Totta kai myös Hjördis oli meiningeissä mukana, valvomassa koulutuksen etenemistä!

Seuraavia koulutuksia odotellessa!

Toivottaapi,
Katja
hallituksen jäsen
paikallinen jaostotoiminta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti