torstai 26. maaliskuuta 2015

Viesti viestintävastaavan viestinnän harjoittelusta

No huh, nyt on viestintää kerrakseen! Jos ei vielä ole syntynyt kevyttä viestiähkyä, niin ei se tule kyllä jatkossakaan. Hyvin on siis pää ja kroppa kestänyt koko yhteisöviestinnän ja markkinoinnin harjoittelun ajan ja mikä nykyaikaisessa viestinnässä on ihaninta ja niin kovin näppärää - voin suorittaa sitä myös etänä!

Selvitykseksi lukijoille: aloitin siis helmikuun alussa harjoittelun HUMAKOlla ja tähän kahden kuukauden sisään on mahtunut vaikka ja mitä. Kuvittele itsesi tilanteeseen, jossa intensiiviseen harjoittelujaksoon yhdistyy epäonninen sairastuminen, eräs ruotsin kurssi, pari muuta kurssia ryhmätehtävineen, toinen samanaikainen harjoittelu sekä kaikki hallitustoimintaan liittyvät asiat. Ai niin, ja sitten se koulun ja opiskelijakunnan ulkopuolinen elämä. Tämä kuvaa täsmälleen kaikkea sitä, mitä olen päässyt kokemaan tässä lyhyessä ajassa ja mitä odotan työelämältä jatkossakin. Ja että odotinko ensimmäiseltä opiskeluvuodeltani tällaisia haasteita? Ehdottomasti! Kaduttaako, että olen juossut pää edellä uusiin ja jännittäviin tilanteisiin, testannut rajojani ja jaksamistani? Ei yhtään, koska kaiken voi ottaa oppimisen kannalta.

Toimiston julisteseinää on tuijotettu pitkään ja hartaasti inspiraation toivossa.

Minulle tämä harjoittelu oli tervetullut, sain luotua enemmän aikaa Opiskelijan oppaan suunnitteluun ja luomiseen, olen päässyt testaamaan kuvapankkeja, toimimaan sihteerinä, tekemään tiedotetta ja suunnittelemaan markkinointikampanjaa tulevalle syksylle. Toki lähes kaiken saman olisin viestintävastaavana tehnyt joka tapauksessa, mutta minulla olisi ollut vähemmän aikaa kaikelle tälle työlle, kun olisin tärkeät toimistopäivät viettänytkin Nurmijärvellä kontaktiopetuksessa. Ja voi että, mikä toimisto tämä onkaan! Jos joskus kuvittelin, että saisin tehtyä kaikki nämä hommat sängyn pohjalta läppärin kanssa, niin väärässä olin. Nyt osaan arvostaa mahdollisuutta kahden tai kolmen näytön samanaikaiseen käyttöön, isoon työpöytään ja siihen, että asioita voi kysyä face-to-face ilman turhaa sähköpostin kulutusta. Tämä on myös paikka, jossa oppii kunnioittamaan exceliä, oli harjoittelun aihe sitten mikä vaan. Voisin jauhaa usemman kymmentä sivua kaikesta, mitä esimerkiksi pelkästään Opiskelijan oppaan syntymiseen vaaditaan, mutta säästän sen raporttiini. Nämä on ehkä näitä hetkiä, kun toivoo, että myös sitä kurssikirjallisuutta olisi lukenut hieman ennen harjoittelun aloittamista..

Lisää inspiraatiota on haettu vanhoista oppaista.

Loppujen lopuksi en voi muuta, kuin suositella harjoittelua HUMAKOlla, olit sitten jo aktiivinen toimija tai vaikka et olisi koskaan opiskelijakunnasta kuullutkaan! Täällä on ollut mahdottoman mukavaa ja palaan tänne toimistolle varmasti tekemään vaikka koulujuttuja, jos en muuta syytä keksi :)

Jaksamista kevään loppurutistukseen!

Viestintävastaava Heidi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti