torstai 5. maaliskuuta 2015

Kaikki, mikä tapahtuu suunnittelupäivillä, jää suunnittelupäiville. Vai jääkö sittenkään?

Kello lähestyy puoli kuutta aamulla ja kaupunki on vielä hiljainen. Löydän itseni taas kerran Joensuun rautatieasemalta odottamasta junaa, jonka määränpäänä on Helsinki ja HUMAKOn hallituksen suunnittelupäivät... mutta hetkinen enhän minä enää kuulu HUMAKOn hallitukseen?! Miksi siis herään noin kerran kuussa kukonlaulun aikaan matkatakseni Helsinkiin hallituksen suunnittelupäiville?

Palataanpa ajassa hieman taaksepäin. Kaikki tämä juontaa juurensa siihen hetkeen, kun minut valittiin HUMAKOn edustajiston varapuheenjohtajaksi viime vuoden lopulla. Tuona hetkenä varmistui myöskin se, että tulen tänä kuluvana vuonna heräämään useamman kerran ennen auringonnousua vain ehtiäkseni junaan ja mukaan HUMAKOn hallituksen suunnittelupäiville Helsinkiin. Mitä HUMAKOn edustajiston varapuheenjohtaja sitten tekee mukana hallituksen suunnittelupäivillä? Seuraavassa pieni kurkistus suunnittelupäivien kulisseihin edustajiston varapuheenjohtajan silmin.


Pieni ulkoilu kevätsäässä virkistää pitkän päivän aikana!

Kuten jo nimestä, hallituksen suunnittelupäivät, voi fiksumpi ihminen päätellä, että kyseessä on hallituksen kokoontuminen, jossa suunnitellaan tulevan vuoden tapahtumia ja asioita. Edustajiston puheenjohtajisto on myös mukana suunnittelupäivillä valvomassa, että hallitus noudattaa edustajiston sille asettamia suuntalinjoja. Edustajisto ei kuitenkaan ole paikalla vain ”kyyläämässä” hallituksen toimia, vaan osallistuu myös aktiivisesti suunnitteluun. Edustajiston puheenjohtajien tehtävänä on myös tukea, kannustaa ja auttaa toimijoita jaksamaan niin hallitustyöskentelyssä kuin arjessakin.

Suunnittelupäivien aikana sattuu ja tapahtuu yhtä sun toista. Suurimmaksi osaksi keskustelu pysyy asiassa, mutta välillä pitää myös puhua asian vierestä, kuten siitä, kumpi hashtag saa instagramissa enemmän selfieitä, #koulutuslupaus vaiko #hjördisnaamalla. Suunnittelupäivien aikana kerkeää myös hyvin verkostoitumaan muiden opiskelijakuntatoimijoiden kanssa ja vaihtaa kuulumisia hieman rennommissakin tunnelmissa, koska #opkulove.

Koska HUMAKOn toimijat tulevat eri puolilta Suomea, ovat suunnittelupäivät lähes aina kolme työntäyteistä päivää täynnä tiukkaa asiaa, niin eduskuntavaaleista kuin opiskelijoiden hyvinvoinnistakin. Näiden kolmen päivän aikana toimijat saavat venyä välillä äärimmilleen ja mitä ihmeellisimpiin suorituksiin, kuten edustajiston varapuheenjohtaja sai huomata helmikuun suunnittelupäivien aikana.

Jos haluat itse kurkistamaan enemmän hallituksen suunnittelupäivien tai HUMAKOn toiminnan kulisseihin, niin tsekkaa käynnissä olevat haut HUMAKOn nettisivuilta http://www.humako.net/haemukaan ja liity joukkoomme hurjaan.

Keväisin terveisin,
Tomi Sirviö
edustajiston varapuheenjohtaja



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti