tiistai 4. maaliskuuta 2014

Käytä mielikuvitustasi - ja opinnolista se!



On taas se aika, kun HUMAKO hakee uusia tutoreita joukkoonsa. Nyt haetaan uusia markkinointi-, callidus- ja liikuntatutoreita. Kuulostaako kuivalta ja sekavalta? Niin minustakin, kunnes ryhdyin pohtimaan, mikä saisi itseni lähtemään mukaan. Seuraava kannattaa siis lukea!

Markkinointitutorointi? Mieti edessäsi messutapahtumaa ja erilaisia messuosastoja, joissa esitellään eri koulujen koulutustarjontaa. Mieti esittelykäyntejä läheisillä lukioilla tai prikaateilla. Osastolla ja esittelykäynneillä on koulun henkilökuntaa, jotka osaavat kyllä tarkasti kertoa, mitä ammattikorkeakoulussa pystyy opiskelemaan, kuinka paljon opintopisteitä pystyy saamaan ja kuinka paljon opintoja pystyy suorittamaan harjoitteluna. Sitten kuvittele messuosasto ja esittelykäynti punahaalarisilla opiskelijoilla, jotka ehkä leikittävät kuulijakuntaa, ja jotka pystyvät kertomaan faktatiedon lisäksi minkälaista opiskelu todella on, mitä tutorit tekevät, mitä approt ovat, miksi juuri he ovat lähteneet opiskelemaan tulkiksi, kulttuurituottajaksi tai yhteisöpedagogiksi. Kumpaan kouluun tarttuisit, kun olet etsimässä tulevaisuuden opiskelupaikkaasi? Lisäksi mieti, kuinka sinä hyötyisit markkinointitutorina tästä? Mieti, kuinka huikeaa markkinointikokemusta markkinointitutoreille tarjotaan, kuinka paljon erilaisia ihmisiä pystyisit tapaamaan ja kuinka markkinointitutorina pystyisit konkreettisesti osallistumaan Humakin markkinointikampanjoiden kehittämiseen ja toteuttamiseen!



Tutoreita Studia-messuilla
Callidustutorointi (mitä ihmettä se oikeasti edes tarkoittaa)? ”Callidustutor on kokemustutor, vertaisohjaaja, joka hyödyntää omaa kokemustaan ja tietoaan samanlaisessa tilanteessa olevien opiskelijoiden kanssa.” Tämä kuvaus tuskin herättää kenenkään mielenkiintoa, saa kenellekään sellaista ”eivitsitääonsejuttumitähaluuntehdä”-oloa. Mutta, kun tätä oikeasti ryhtyy miettimään, niin ei callidustutoroinnin tarvitse liittyä millään tasolla humakprohon, tolaan tai excelin. Toki kannattaa miettiä niitä raadollisia hetkiä, kun olet itse kamppaillut edellä mainittujen hienojen sovellusten kanssa, että olisiko tämä se mahdollisuus opinnollistaa nuo ikävät hetket elämästä.

Sanakirja.orgin mukaan sana callidus on latinaa ja tarkoittaa ovelaa, kieroa ja taitavaa. Callidustutorointi voisi siis parhaimmillaan olla paljon muutakin kuin pelkkää opintoihin liittyvää pakertamista! Mikset siis ovelasti miettisi asiaa, jossa olet taitava? Asiaa, joka kiinnostaa sinua ja jonka tekemisestä pidät? Oletko hyvä valokuvaaja, pidätkö leipomisesta, onko tanssi lähellä sydäntäsi? Haluatko väylän, jolla saat opinnollistettua suoranaisesti kouluun liittymättömän osaamisesi? Mielestäni callidustutorointi voisi nimenomaan olla se väylä! 


Opeta kamuille valokuvauksen taito - tienaa opintopisteitä

Uusi laji kokeiltavaksi?

Liikuntatutorointi? Oletko aktiivinen liikkuja, pidätkö rennosta ulkoilusta, onko liikunta mielestäsi ihan ok, kunhan sinun ei tarvitse liikkua? Sinuna miettisi liikuntatutorointia! Liikuntatutorointi voi pitää sisällään esimerkiksi erilaisia lajikokeiluita, yhteisiä kuntopiirejä, lenkkejä, leikkejä ja turnauksia. Liikuntatutoreiksi ei haeta pelkästään himoliikkujia, aktiivisia urheilijoita ja sykemittarionelämäni-ihmisiä. Voit siis vain pitää liikkumisesta, yhdessä olosta ja ulkoilusta, ja hakea liikuntatutoriksi. Tai voit esimerkiksi haastaa itsesi liikkumaan enemmän, ja hakea liikuntatutoriksi!

Nyt haetaan siis uusia tutoreita, joilla on mielikuvitusta, taitoa, kieroutta ja oveluutta opinnollistaa oma osaamisensa! Uusia markkinointi-, callidus- ja liikuntatutoreita haetaan 10.-31.3. Lue lisää, kysele ja hae! :)


Terkuin,
Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti