perjantai 21. maaliskuuta 2014

HUMAKO kummittelee!

Hei opiskelija! Muistatko täyttäneesi HUMAKOn viestintäkyselyn keväällä 2013? Kiitos kaikille vastanneille, niin hyvästä kuin rakentavastakin palautteesta. Aiomme ottaa opiksemme ja tulla kummittelemaan kampuksille. Siis häh?

Yksi suurimmista kyselyssä esiin nousseista ongelmista oli HUMAKOn aktiivien ympärillä leijuva salaperäisyys. Monet näkevät hallitus- ja edustajistotoiminnan hyvin tuntemattomana maastona. Kampuksilla on toki tavattu tutoreita ja päästy heidän kanssaan leikkimään, mutta muuten opiskelijakunta-aktiivit koetaan kaukaisiksi. Palautteessa pyydettiin inhimillisyyttä ja avoimempaa kontaktia kaikilta HUMAKOn tyypeiltä. Haastetta kaukaisuuden kumoamiseen tuo Humakin toisistaan etäiset kampukset ja aktiivien sijoittuminen vain osalle niistä.

Ennen kuin itse aloitin aktiivitoimijana, koin minäkin HUMAKOn vaikeasti lähestyttävänä. Pienen pääni sai kuitenkin pyörälle hallitustoimijoiden tapaaminen Tallinnan risteilyllä keväällä 2013. Hetken pingviinileikkiä lallatettuani lähdin mukaan aktiivitouhuun, mikä oli hyvin yllättävä, mutta yksi parhaista päätöksistäni. Tämän kokemuksen perusteella en voi kuin korostaa ja korostaa vähän lisää henkilökohtaisen kontaktin merkitystä. Opiskelijakuntatoiminta on yhteisöllistä puuhaa, eikä sitä mitenkään voi virtuaaliteitse täysin välittää.

Nyt siihen kummitteluosuuteen: Me hallituslaiset haluamme todella tutustua toimintaan ja olla läsnä myös niillä paikkakunnilla, joilla emme itse opiskele. Päästäksemme lähemmäs opiskelijakunnan kantavaa voimaa, opiskelijaa, valitsimme kullekin kampukselle oman kampuskummin. Kummeina toimivat hallituksen jäsenet. Kummien tarkoitus ei toki ole kummitella, (se oli vaan hassunhauska sanaleikki), vaan olla oman kummikampuksensa linkki HUMAKOon. Me kummeina pyrimme olemaan selvillä kampuksen ajankohtaisuuksista, tapahtumista ja ongelmista. Tavoitteena on, että kummiin olisi aina helppo ottaa yhteyttä kaikessa, missä opiskelijakunta voisi millään tavalla auttaa; edunvalvonnassa, tapahtumien markkinoinnissa tai jos aktiivitoiminta alkaa kiinnostaa ja siitä haluaisi kysyä lisää. Kummit tulevat myös vierailemaan kampuksilla vähintään kaksi kertaa vuodessa.

Kummit ovat jakautuneet näin:
   
Pääkaupunkiseutu: Sonja (koulutuspoliittinen vastaava), Tiia (tutorvastaava) ja Salla (sosiaalipoliittinen vastaava)
Turku: Kati (varapuheenjohtaja)
Jyväskylä & Äänekoski: Emma (puheenjohtaja)
Kuopio: Jenny (tapahtumavastaava) ja Essi (viestintävastaava)
Joensuu: Tomi (liikuntavastaava)
Tornio: Minna (KV-vastaava)



Kummitteluterveisin,
HUMAKOn hallitus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti