tiistai 12. helmikuuta 2013

Unelmia ja toimistohommia




Kuka? Sara Hakala, 4. vuoden yhteisöpedagogi Tornion kampukselta.

Mitä? Viimeisiä päiviä harjottelussa HUMAKOlla, suoritan kurssia järjestö- ja nuorisotyön toimijat ja talous kuten jokainen yhteisöpedagogiopiskelija neljäntenä vuotenaan.

Työpiste!

Miksi HUMAKO? Halusin tutustua HUMAKOn toimintaan myös toimistolta käsin, olen siis aiemmin toiminut Tornion kampuksen tutorvastaavana ja HUMAKOn hallituksen tutorvastaavana

Työtehtävät? Muun muassa tutorkoulutuksen järjestely ja koulutukseen osallistuminen kouluttajana, vaalien järjestäminen, risteilyn ilmottautumislomakkeen laatiminen, hallituksen vuosikellon tekeminen, tiliöinti, laskujen maksu, korttiasiat, hallituksen suunnittelupäiville osallistuminen ja hallituksen tukena toimiminen, laidasta laitaan siis.

Hallituksen suunnittelupäivillä napattu salakuva.

Työajat? Ovat olleet vaihtelevat, pääsääntöisesti kuitenkin 6h päivässä ja ma-to toimistolla, perjantait etänä.
Kannattiko? No kannatti. Olen saanut lisää kokemusta esimerkiksi wordin, excelin, powerpointin, webropolin ja lyytin käytössä. Lisäksi olen saanut taas uuden näkökulman ihmisten kanssa toimimiseen ja ennen kaikkea ymmärrän taas vähän paremmin.

HUMAKOn vuosikello

Kuka voi tulla harjoitteluun HUMAKOlle? Opiskelijat. Suosittelen kaikille aktiiveille, ei-aktiiveille ja niille, jotka kampuksella miettivät, että mitähän siellä taas touhutaan. Harjottelun suorittaminen ei vaadi HUMAKOn jäsenyyttä.

Mitä voi harjoitella? Yhteisöpedagogeille esimerkiksi viestinnän ja markkinoinnin perusteet ja minun suorittama jntt. Kulttuurituottajien ja tulkkien opinnoista en osaa sanoa.


Onko pakko tulla Helsinkiin toimistolle? Etätyötkin ovat mahdollisia, mutta osa harjottelusta pitää kuitenkin suorittaa toimistolla. Joillekin etätyö sopii, mutta minun on ollut helpompaa työskennellä toimistolla, kuin etänä. Itse asun harjottelun ajan Humakin opiskelija-asunnossa Kannelmäessä. 

Miten harjoitteluun pääsee? Ota yhteyttä HUMAKOn hallitukseen ja/tai pääsihteeriin ja kerro, minkä kurssin haluaisit suorittaa ja millon. HUMAKOn hallitus käsittelee pyynnöt kokouksissaan ja ilmottaa opiskelijalle päätöksestään.


Ja niitä unelmia? Päämääränä on valmistua tänä keväänä, joten unelmana on valmistuminen.

- Sara

2 kommenttia:

  1. HUMAKOlla tehtävän harjottelun aikana ei kyllä ehdi tulla tylsää ja jokainen on enemmän kuin tärkeä osa työyhteisöä. Meillä kaikki toiminta on opiskelijalähtöistä, koska heidän asioita siellä ajetaan, eli ymmärrystä löytyy! :)

    Suuri kiitos Sara harjoittelusta; töpanoksesta, tuesta ja mukana olosta!<3 ;D

    VastaaPoista