torstai 6. huhtikuuta 2017

Haasteita ja haaveita työryhmätoiminnasta

Morjestaa!

Olen Mikko. Opiskelen ensimmäistä vuotta yhteisöpedagogiksi Jyväskylässä. Toimin tänä vuonna HUMAKOn hallituksessa sosiaalipoliittisena vastaavana. Tehtäviini kuuluu muun muassa työryhmätoiminta, josta aion kertoa teille lisää tässä tekstissä.

Olipa kerran hallituksen perehtyminen, jossa valitsin työnkuvakseni jaoston sijasta edunvalvonnan. Silloin sain tietää, että harteilleni tulee työryhmätoiminta. Mutta mitä siis ovat työryhmät? Niistä kerroin aikaisemmin Humakpro-tiedotteessa HUMAKOn foorumilla. Tässä blogitekstissä keskityn paikalliseen työryhmätoimintaan ja niiden koordinoimiseen.

Paikallisiin työryhmiin kuuluu paikalliset hyvinvointiryhmät ja alueyksikköryhmät. Jokaisessa näissä on opiskelijaedustaja, jotka voit nähdä HUMAKOn nettisivulta. Minun tehtävänä on järjestää näille opiskelijaedustajille palavereja, joissa päästään vaihtamaan ajatuksia ja ongelmia, joita esiintyy eri kampuksilla. Minä kerään nämä ajatukset kokoon ja vien ne sitten eteenpäin koko Humakin tason opiskelijahyvinvointiryhmään. Kuulostaako helpolta? Ei välttämättä. Opiskelijaedustajia on kyllä ollut aikaisemminkin mukana paikallisissa ryhmissä, mutta tämän tyyppisiä koontipalavereja tehdään ensimmäistä kertaa HUMAKOn historiassa. Palavereihin ei ollut olemassa mitään valmista kaavaa, joten pääsen tekemään kaiken itse tyhjästä. Tähän päälle minun kokemattomuus ylipäätänsä ryhmätoiminnasta ja koordinoimisesta. Työtaakka on varmistettu.

Lähin sitten selvittämään ensiksi, mistä ylipäätänsä on kyse. Kunnes olin edes jokseenkin varma siitä mitä olen tekemässä (niin kuin normaalisti elämässä), lähdin tuumasta toimeen ja aloin ottaa yhteyttä kaikkiin edustajiin sähköpostitse infopaketin kera. Kaikki tuntui menevän hyvin, kunnes tuli ensimmäisen palaverin aika.

 Kaksi henkilöä minun lisäkseni, joista toinen oli pj-Juuso. Meitä on yli kymmenen jäsentä. Voi juku. Noh ei voi mitään. Oli aika lähtee selvittämään mistäs vähäinen osallistujamäärä johtui. Epäiltiin viestintää ja otettiin yhteyttä jäseniin puhelimitse. Tämä tuntui taas toimivan ja tuli seuraavan palaverin aika.
Sama homma uudestaan, mutta tällä kertaa minun lisäkseni kaksi ihan eri henkilöä. Päästiinkin nopeasti keskustelun pariin ja muutamissa minuuteissa huomattiin, kuinka tärkeää toimintaa tämä on. Mietittiin taas lopuksi, että mikä mättää ja ongelmaksi paljastui ajankohta. Palaverin jälkeen tajusin, että nyt on käytettävä kaikkien rakastamaa sosiaalista mediaa Facebookia. Ja tässä sitä ollaan. Seuraavaa palaveri lähestyy ja jännityksellä odotan, miten käy tällä kertaa ja kuinka moni ilmestyy paikalle. Uskon ja toivon saavani tämän lopulta toimimaan. Haluan, että tänä vuonna saisin tehtyä tästä valmiin toimintamallin sille, joka seuraavaksi työryhmätoiminnasta vastuuseen pääsee. 

 - Mikko Koivisto

Opiskelijakunnan hallituksen koulutus- ja sosiaalipolitiikasta sekä työryhmätoiminnasta vastaava jäsen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti