torstai 13. huhtikuuta 2017

TJ bloggaa: Kevättä rinnassa

Edellisestä blogiteksteistä on ehtinyt vierähtämään hetki ja talvikin on kääntynyt kevääksi. Kellon kääntäminen heitti muutama viikko sitten vähän aikatauluja uusiksi kun aikaiset heräämiset eivät millään meinanneet onnistua. Pääkaupunkiseudulla on lumet sulaneet ja ilmat alkaneet lämmetä. Kevät tuo uutta energiaa kaikkeen, myös töihin.


HUMAKOn kevääseen on kuulunut paljon tekemistä. Itse olen saanut vastuullesi jaostotoiminnan koordinoinnin ja on ollut mahtava päästä seuraamaan mitä Humakin eri alueyksiköissä tapahtuu ja antaa toimijoille tukea ja neuvoja aina tarpeen mukaan. Kaikkien eniten tästä järjestelystä olen tainnut hyötyä minä itse. Olen päässyt oppimaan miten tärkeä voimavara paikallistoimijat HUMAKOlle ovat ja miten suuri merkitys kaikilla niillä opiskelijaa lähellä olevilla toimijoilla on, monellakin tapaa. Opiskelijat muodostavat mielikuvaa HUMAKOsta paikallisten toimijoiden kautta koska hallitus jää usein etäiseksi ja meitä toimiston väkeä suurin osa ei tapaa opintojensa aikana.


Toinen mahtava asia keväässä on ollut strategian kanssa työskentely. Se kun on päässyt pohtimaan muun työryhmän kanssa HUMAKOn toiminnan tulevia suuntalinjoja. Olemme muodostaneet jo yhden erittäin tärkeän periaatteen: HUMAKOn toiminta kehittyy vain paikallisen toiminnan kautta. Kun jokaisessa Humakin alueyksikössä on opiskelijoita järjestämässä toimintaa, niin tavoitamme entistä paremmin kaikki opiskelijat. Opiskelijoille ei ole tärkeintä se, mitä HUMAKOn hallitus tai toimisto tekee, vaan kaikki se toiminta mikä tapahtuu opiskelijan arjessa. HUMAKOssa tuleekin panostaa entistä enemmän jokaiseen opiskelijaan ja heidän arkeensa.


Nämä oivallukset voivat tuntu itsestäänselvyyksiltä. Kuitenkin kun tätä työtä tekee päivästä toiseen, sitä keskittyy helposti vain niihin asioihin mitä sillä hetkellä on työn alla. Kiireisessä arjessa ei aina näy ne syyt joiden takia tätä toimintaa tehdään. Aionkin ottaa tavoitteekseni jatkossakin keskittyä näihin kahteen asiaan: tukea jokaista HUMAKOlaista omassa toiminnassaan ja muistaa, että tätä toimintaa tehdään opiskelijoita varten ja tärkeintä on opiskelijoiden kokemukset.

Työhöni kuuluu tällä hetkellä myös muutamia yhteistyöprojekteja, joissa nämä näkökulmat tulevat esiin. Toivon, että näiden kautta saadaan kehitettyä myös meidän toimintaa ja palveluita entistä enemmän opiskelijoiden tarpeisiin vastaaviksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti