torstai 23. huhtikuuta 2015

Tehokkuus kunniaan #HUMAKO!

Supertehokkaat ihmiset jaksavat aina ihmetyttää minua yhtä paljon. Taas on nimittäin yhdet asiantäyteiset suunnittelupäivät takana.

Tehokkuus on asia, jota meidän nyky-yhteiskunnassa vaalitaan enemmän kuin mitään muuta. Sen avulla saavutamme asioita, ja saamme tehtyä yhä enemmän ja enemmän. Jos emme toimisi tehokkaasti, ehtisimme tehdä paljon vähemmän asioita.

Supertehokas kopo-Saukkonen ja markkinointisuunnitelma.

Aina tehokkuus ei kuitenkaan vaadi yksittäisten ihmisten suuren suurta panostusta. Toinen tehokkuuden ilmenemismuoto on katsos tehokas ryhmätyöskentely, josta seuraa vielä paljon enemmän, kuin yksittäisen toimijan tehokkuudesta. Ryhmädynamiikka onkin asia, jota jokaisen yhdessä työskentelevän ryhmän tulisi miettiä tarkkaan. Ryhmädynamiikka, ja sen tuotteena tehokkaasti toimiva ryhmä, ei synny päivässä. HUMAKOn nykyinen hallitus on toiminut nyt noin neljä kuukautta, ja yhdessä työskentely alkaa jo pikkuhiljaa päästä hyvään uomaan. Tämä on näkynyt sekä pienemmissä työryhmissämme että suunnittelupäivillä koko hallituksen kesken.

Edustajiston ryhmätyöskentelyn herkullinen tuotos!

Nyt huhtikuun suunnittelupäivillä hallitus löysi itsensä hieman uudenlaisesta  tilanteesta, sillä edustajisto oli meidän mukanamme lähes koko ajan. Olisi voinut kuvitella, että näin suuressa ryhmässä tehokkuus kärsisi hieman. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan osio toisensa jälkeen hoidettiin hommat jopa nopeammin kuin mitä aikataulussa oli suunniteltu! Vaikka Roomaakaan ei rakennettu päivässä, niin minusta kyllä tuntui noina päivinä jopa suorastaan häkellyttävältä. Oli ilo ja mahtava tilaisuus olla mukana näkemässä miten noin iso ryhmä toisilleen osaksi jopa outoja ihmisiä pystyy työskentelemään noin tehokkaasti. Minä antaisin näistä suunnittelupäivistä HUMAKOn hallituslaisille, edustajistolle sekä työntekijöillemme täyden kympin!

Tehoterveisin,

Liikunta-Esa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti