perjantai 20. helmikuuta 2015

Tekemiseen ei kuulu passiiivi

Hallituksen puheenjohtajisto kouluttautui viime viikolla SAMOKin järjestämässä pj-evakossa sekä pjps-tapaamisessa. Torstaina olleeseen pj-evakkoon kokoontui opiskelijakuntien puheenjohtajistoa käsittelemään ajankohtaisia aiheita, kouluttautumaan sekä pohtimaan omaa puheenjohtajuuttaan ja rooliaan.

Torstain ohjelma alkoi aamukahvien jälkeen käsittelemällä sitä, miten palkansaajien keskusjärjestöjen opiskelijajärjestöt voivat olla opiskelijakuntien tukena. Osiossa Henna Hirvonen, Akavan opiskelijoiden puheenjohtaja sekä Emma Koskimaa, STTK-opiskelijoiden puheenjohtaja (sekä HUMAKO-alumni <3) kertoivat omasta toiminnastaan, sekä esimerkiksi siitä, minkälaista koulutusta he voivat opiskelija-aktiiveille järjestää. Yhteistyömahdollisuudesta toiseen, nimittäin seuraavaksi käsiteltiin opiskelijakuntien ja ylioppilaskuntien yhteistyötä. Osiossa käytiin läpi niin onnistuneita käytäntöjä kuin mahdollisia haasteitakin.

Koulutuksen iltapäivä omistettiin johtamiselle.  Käsittelimme opiskelijakuntien johtamista workshop-työskentelyn avulla. Aiheina oli muunmuassa ajanhallinta, motivointi, haasteet sekä roolijako. Aiheista syntyi loistavaa keskustelua, ja vertaistuki auttaa jaksamaan ja kehittymään puheenjohtajuudessa! Kokemusten jaon jälkeen vuorossa oli asiantuntijapuheenvuoro vapaaehtoisten johtamisesta, kun Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm kertoi kokemuksiaan partiolaisissa toteutetusta johtamistavan muutoksesta.

Perjantain pjps-tapaamisessa kokosi opiskelijakuntien puheenjohtajistoa sekä pääsihteereitä tai toiminnanjohtajia yhteen! Tapaamisessa suunniteltiin SAMOKin järjestämien koulutusten sisältöä ja tavoitteita, käsiteltiin ajankohtaista poliittista tilannetta sekä valmistauduttiin tuleviin eduskuntavaaleihin.
Perjantaina pjps-tapaamisen jälkeen oli SAMOKin perinteisten ystävänpäiväjuhlien aika! Juhliin SAMOKin toimistolle saapui HUMAKOlta hallituksen puheenjohtaja Sallan sekä varapuheenjohtaja Theon lisäksi tutorvastaava Tiia. Ystävänpäiväjuhlissa pääsimme tutustumaan rennoissa tunnelmissa opiskelijakuntien, ylioppilaskuntien sekä muiden sidosryhmien toimijoihin.

Niin ja otsikosta vielä, jos tekeminen jotain vaatii, niin sen, että joku tekee! Ja se, että joku tekee, vaatii kannustusta, ohjeistusta ja kiitosta!

Näillä mietteillä kohti kevättä, aurinkoa ja jaksamista kaikille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti