maanantai 23. helmikuuta 2015

Paras lupaus on #koulutuslupaus


#Koulutuslupaus on korkeakouluopiskelijoiden valtakunnallinen eduskuntavaalikampanja, joka käynnistyy keskiviikkona 25. helmikuuta samaan aikaan klo 11.30-12.30 eri kaupungeissa ympäri Suomen. Tuolloin opiskelija- ja ylioppilaskunnat järjestävät tempauksia, kuten pääsykokeita ehdokkaille, ja tarjoavat kuumaa juotavaa ohikulkijoille. Kampanjaa koordinoivat Suomen opiskelijakuntien liitto - SAMOK ja Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL).

Koulutuslupauksella opiskelijat haluavat muistuttaa ehdokkaita ja puolueita siitä, että koulutus on paras lahja yksilölle ja yhteiskunnalle. Suomalaisen yhteiskunnan kulmakiviä ovat korkea osaaminen ja kansainvälisesti tunnettu koulutusjärjestelmä. Koulutus on eniten hyvinvointia, tasa-arvoa ja talouskasvua tuottava yksittäinen tekijä. Panostamalla koulutukseen panostamme myös Suomen tulevaisuuteen.

“Koulutus ei kestä enää yhtään enempää leikkauksia. Tämän vuoksi paras lupaus eduskuntaan pyrkivältä ehdokkaalta onkin koulutuslupaus!” toteavat puheenjohtajat Jari Järvenpää (SYL) ja Joonas Peltonen(SAMOK).

Lisätietoja opiskelija- ja ylioppilaskuntien tempauksista:

Helsinki ja Espoo

Pääkaupunginseudun opiskelijakunnat (METKA, HELGA, Laureamko, Ask, HUMAKO, O’diako) sekä Helsingin Yliopiston Ylioppilaskunta HYY ja Taideyliopiston Ylioppilaskunta TaiYo järjestävät yhdessä tempauksen, jossa luvassa ehdokkaiden puheita, kahvitarjoilu ja #koulutuslupaus-valokuvausseinä.

Missä: Kaivopiha (Mannerheimintie 3)

Milloin: 25.2. klo 11.30-12.30

Linkki Facebook-tapahtumaan

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY puolestaan järjestää tempauksen Tapiolassa.

Missä: Tapiola (Sampotori - Heikintori)

Milloin: 25.2. klo 11.00

Linkki Facebook-tapahtumaan


Joensuu

Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta POKA ja Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta ISYY:n Joensuun kampus jalkautuvat kansan pariin metsästämään poliittista näkyvyyttä tarjoillen samalla kahvia ja mehua.

Missä: Kauppakeskus Iso Myy ja kävelykatu

Milloin: 25.2. klo 11.30-13.00

Linkki Facebook-tapahtumaan

Jyväskylä

Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijakunta JAMKO ja yliopiston ylioppilaskunta JYY järjestävät yhdessä Kauppakadulla tempauksen. Ständillä tarjolla kahvia, mehua sekä poliitikkoja tekemässä #koulutuslupauksia.

Missä: Kauppakatu, Kompassin läheisyydessä

Milloin: 25.2. klo 11-17

Linkki Facebook-tapahtumaan

Kuopio

Kutsumme ehdokkaita ke 25.2. klo 11.30-13.00 Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) ja Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (SAVOTTA) järjestämiin pääsykokeisiin Savilahden kampusaulaan Lukemalle, jossa leikkimielisesti testataan ja päivitetään ehdokkaiden osaaminen koulutuksesta ja selvitetään, keiden koulutuslupaukset saavat opiskelijoiden hyväksynnän. Itse pääsykoe alkaa klo 12.00 ja sitä ennen kuullaan opiskelijaliikkeen puheenvuoro sekä keskustellaan vapaammin koulutuksesta.

Linkki Facebook-tapahtumaan

Turku

Kaikki Turun opiskelija- ja ylioppilaskunnat (TUO, TYY, ÅAS, Novium) tapaavat poliitikkoja ja jakavat kävelykadulla kahvia, mehua sekä ilmapalloja.

Missä: Turun kävelykadulla

Milloin: 25.2. klo 11.30

Linkki Facebook-tapahtumaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti