torstai 27. marraskuuta 2014

Toimijoiden vaihtuvuus on rikkaus


Marraskuun loppu on opiskelijakunnassa jännää aikaa olla töissä. HUMAKOssa tämä syksy on ollut melkoisen rankka ja tässä vaiheessa sitä kokee itsensä jokseenkin uupuneeksi. Vuoden lopussa toimijoiden aktiivisuus ei ole enää huipussaan. HUMAKOn nykyisestä hallituksesta ja edustajistosta suurin osa ei aio jatkaa ensi vuonna toiminnassa ja monen katse onkin tulevaisuudessa. Osalla elämässä on luvassa suuriakin muutoksia ja niiden pariin pääsemistä on odotettu malttamattomana. Samalla toimijoille on iskenyt haikeus nykyistä toimintaa kohtaan. Arkeen kuuluu niitä pieniä liikuttuneita hetkiä toimijoiden viimeisen tutorkoulutuksen, SAMOK-tapahtuman tai kokouksen osalta.

Samaan aikaan meille tulee toimintaan mukaan uusia toimijoita. Alkuviikosta pidimme uudelle edustajistolle perehdytyksen ja mukana oli paljon uusia, innokkaita toimijoita. Edustajiston järjestäytymiskokous pidettiin tiistaina ja kokouksessa haastateltiin kaikki hallitushakijat. Haastatteluiden perusteella valittiin uusi hallitus, jonka perehdytys pidetään 4.-7.12. Hallituksessa jatkaa vain yksi tämän vuoden toimija ja hallituksen palaa yksi toimija välivuoden jälkeen. Muut hallitustoimijat vuodelle 2015 ovat uusia.

Henkilövaihdoksen myötä sitä pääsee kohtaamaan mielettömän innokkuuden ja idearikkauden uusien toimijoiden pyyhältäessä mukaan. Toimijoiden vaihtuvuus on järjestötoiminnan haaste mutta samalla se on erittäin suuri rikkaus. On hienoa saada uusia toimijoita mukaan jotka tuovat raikkaita ajatuksia, tartuttavat intoa väsyneeseenkin ja luovat uusia tapoja toimia. On toki haikeaa aina vuoden lopussa erota vanhoista toimijoista mutta osa heistäkin muistaa aina välillä sitä vanhaa pääsihteeriä toimistolla ja muistaa kertoa kuulumisiaan. Joulukuun alku tuleekin menemään ristiriitaisissa tunteissa; sitä yrittää vielä jaksaa tsempata niitä jotka toiminnasta jäävät pois, olla innoissaan heidän puolestaan elämän uusista suuntaviivoista ja tuntee väkisinkin olonsa hieman haikeaksi vuoden tullessa päätökseen. Uusien toimijoiden toisiinsa tutustuminen, HUMAKOn toimintaan tutustuminen ja se tiedonjano kaikkea uutta kohtaan ovat jotain aivan mieletöntä. Toimintaa lähdetään tekemään aivan uudella innokkuudella vaikka aina ei edes ole varmuutta siitä, mitä oikein pitäisi tehdä.

Tämän myötä toivotankin aivan mielettömän ihanaa jatkoa niille toimijoille jotka jatkavat kohti uusia haasteita! Toivotan myös erittäin tervetulleiksi ne kaikki uudet opiskelijat jotka ovat uskaltaneet ottaa sen askeleen kohti HUMAKOn aktiivitoimintaan. Teille on tulossa ehkä hieman rankka ja väsyttävä mutta aivan varmasti myös ihana, aktiivinen, toiminnan ja verkostoitumisen täyteinen sekä kaikin puolin mahtava vuosi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti