sunnuntai 23. marraskuuta 2014

”Ja kolmannella huutakaa TUTOR!”

Taas on ollut se aika vuodesta, kun Jämsän kutsuhuuto on kaikunut yli kampusten ja uudet tutorit on jälleen koulutettu kouluumme. Ja pakko todeta, niistä tuli aivan huikeita.

Minä ja Tiia olemme työskennelleet koko syksyn tutorkoulutuksen parissa, hieman panikoineet työmme jäljestä ja jännityksellä odottaneet, kuinka liidaamamme tutorleiri tulee menemään. Kun lähdin ruuhkabussilla kohti rautatieasemaa matkatavaravuoreni, koulutustavaroiden ja 40 tutorpaidan kanssa, olin varma, että tästä syntyy kaaos – ja lopulta päällimmäiset paidat kävivätkin asfaltin kautta. Onneksi niitä keräämässä oli vastassa ollut Tiia ja saimme kuin saimmekin itsemme junaan kohti Jämsä-cityä. Ei tästä niin kaaos tullutkaan siis. Asemalta meidät poimi mukaansa HUMAKO-kyltillä varustettu bussi (ekstrapisteet kyltistä), ja kapean, pimeän ja mutkittelevan tien päästä löytyi myös kohteemme eli Särkisaaren leirikeskus. Särkisaari toivottaa meidät aina yhtä lempeästi tervetulleiksi! Ensimmäinen iltamme sujui rennosti chillaillen ja toisiimme tutustuen, ja ah, syöden. (Kaikki Särkisaaren ruoista nauttineet tietävät mistä puhun.) Niin, ja ehkä myös hieman omia dia-esityksiämme yöyhdeltä viilaten, haha.


Meidän kouluttajakaksikkoamme täydensi leirin aikana ihana Tiia H, eräs Nurmijärven tutorkonkareista. Mukana menossa oli myös pääsihteerimme Marianna, koulumme henkilökuntaa sekä rehtorimme Tapio Huttula. Virallinen koulutuspäivä oli, kyllä, todella pitkä ja intensiivinen, mutta arvoisat tulevat tutorimme selvisivät siitä hienosti ja nauruntäyteisesti. Kävimme läpi tutoroinnin perusteita monella eri muotoa sekä vertais- että kv-tutoreiden kanssa, rastiratailimme, askartelimme, leikimme, näyttelimme, suunnittelimme pieniä tapahtumia kampuksille, ja tietysti söimme, nimimerkillä kuinka monta porkkanakakkupalaa on ok syödä jälkiruoaksi? Päivän touhuja seuratessa ei voinut muuta kuin miettiä, että vau, mitä tyyppejä on taas saatu mukaan meidän jengiin, mahtavat te. Kun päivä (ja kaikki sen sisältämät diaesitykset) olivat ohi, tuli rentouttava rantasauna tarpeeseen. Kolmantena päivänä koulumme rehtori Tapio vieraili koulutuksessa, pohdimme hieman uudistuvia hakijapalveluita ja tutoreille ominaisella tavalla, leikimme vielä hiukan lisää. Niin, ja päivä itse asiassa alkoi niinkin riemukkaasti kuin palohälytyksellä, onneksi turhalla sellaisella. :D Tämä lienee jo perinne, koska sama tapahtui myös viime vuonna viimeisenä päivänä.
Jestas, olen vieläkin täpinöissä - oli meillä vain taas aivan hirmu kivaa Jämsässä! Eräs tärkeimmistä huomioista, joka kolmella kokemallani tutorleirillä on pistänyt silmään, on ihmisten yhteisöllisyys – kaikki kampukset ovat edustettuina ja ihmiset ovat innoissaan siitä, että pääsee näkemään myös muita kuin oman kampuksen opiskelijoita. Se on virkistävää ja sen myötä oppii näkemään, kuinka laaja koulumme on ja miten eri puolilta tulevia meitä siinä opiskelee. Haluaisin vielä kiittää hurjasti kaikkia ihania uusia tutoreitamme, oli mahtavaa päästä tapaamaan teidät! Hienoja tutorhetkiä jokaiselle, ja muistakaa olla yhteydessä heti, jos mieleen juolahtaa jotakin kysyttävää tai ihan vain kuulumisia! Keep going ja lippu korkeella!

Nähdään toivottavasti pian! Terkuin, Minna

Hallituksen KV-vastaava kiittää, kuittaa ja kumartaa koko hallituksen puolesta, kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti