maanantai 3. helmikuuta 2014

Hallituksen koulutuspoliittinen vastaava 2014, Sonja Vojnovic, esittäytyy

Kuten sanonta kuuluu, niin nyt viedään viimeisintä muttei toki vähäisintä hallitusesittelyä! Tässä meille esittäytyy koulutuspoliittinen vastaavamme, Sonja Vojnovic.

Heipsattiarallaa vaan kaikille, mun nimi on Sonja. Täytän joka vuosi 20, kunnes olen kolmekymppinen, mutta tuttavallisissa piireissä voin paljastaa olevani 22-vuotias. Tällä hetkellä Helsingissä asuva, mutta on myös Kajaanissa sekä ulkomailla tullut pyörähdettyä, kuitenkin koen itseni hyvin Itä-Helsinkiläishenkiseksi. Olen erittäin iloinen persoona ja joskus jopa ratkiriemukas, mutta toisaalta erittäin kyseenalaistava ellen jopa filosofinen. Tämän porukan ainoa kulttuurituottaja sekä tämän vuoden koulutuspoliittinen vastaava (hyvin ovat luottaneet kutun hoitavan koulutuspolitiikan :D).  Kolmannen vuoden opiskelija siis TKI llkasta ja tämän vuoden aikana olisi myös ajatuksena valmistua. Suurin intohimoni on suklaa ja mieliharrastukseni ovat järjestöt. Minulla ei ole lempibändiä, eikä biisiä, lemmikkejä, autoa tai ajokorttia. Julkiset (peukku).

Lukion jälkeen en oikein osannut päättää mihin haluan jatkaa. Ns. välivuoteni vietin töissä ja iltaisin avoimessa yliopistossa lukiessa psykologiaa. Se ei ollut ihan mun juttu. Sitten näin mainoksen Humakin kulttuurituottaja- ammatista ja hain. Ajattelin, että kun on valmiiksi tapahtumia tehnyt, niin miksei nyt myös saisi virallista koulutusta ja tehdä niitä vähän paremmin ja ammattilaisena. Pääsin Humakkiin, hiphei!

Vaikka olenkin ollut järjestötoiminnassa poikkeuksellisen pitkään, minulle hakeminen HUMAKO:n hallitukseen ei ollut ihan itsestäänselvyys, vaan mietin vähän pidemmän aikaan haenko mukaan opiskelijakuntatoimintaan vai en. Olen myös tutori sekä laaturyhmän jäsen, mutta en kokenut, että näiden kanavien kautta saisin opiskelijan äänen kuuluviin. Humakin rakenteellisen uudistuksen ja sen mukana tulevien asioiden kokemana päätin harkita uudelleen mahdollisuutta päästä vaikuttamaan opiskelijoita koskeviin asioihin.  Hyvin pitkän mietinnän ja melko hätäisen hakemisen jälkeen, tulin kuin tulinkin valituksi HUMAKO:n hallitukseen ja tässä sitä nyt ollaan, koulutuspoliittisena vastaavana.

Tämän vuoden aikana tehtävää ja kehitettävää on paljon, mutta näin hyvällä tiimillä ei voi epäilläkään asioiden onnistumattomuutta :)
Hyvillä fiiliksillä siis on vuosi lähtenyt käyntiin ja innolla odotan nähdä mihin se minut vie. Toivottavasti haasteita ja ratkaistavia asioita on sopivasti, niin että jokaiseen ehtii paneutua kunnolla. Laittakaa hei viestiä, jos jokin mättää, otan palautetta ilomielin vastaan!

Sonja kiittää!

Nähdään pian ihanat ihmiset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti