sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Oranssi Myrsky tulee! Oletko Valmis?

Päivän päätteeksi vilkaiset puhelintasi. Viestejä, paljon viestejä. Kuutta eri väylää pitkin on joku sinua lähestynyt ja tiedät tarkalleen, että miksi. Paine kasvaa, panokset kovenee. Katsoessasi kalenteria taaksepäin, viimeiset puolitoista kuukautta on kirjoiteltu täyteen palavereja, kokouksia, tapaamisia, deadlineja. Paitsi nyt. H-hetki on käsillämme. Tasan viikko aikaa jäljellä. Työntunteja vielä edessä. Oranssi Myrsky on tulossa ja esituotanto käynnissä täydellä voimalla. Tervetuloa kulttuurituottajaopiskelijan arkeen!

Mikä siis Oranssi Myrsky tai tuttavallisemmin OrMy oikein on? Oranssi Myrsky on Humakin Jyväskylän kampuksen ensimmäisen vuoden kulttuurituottaja-, yhteisöpedagogi- ja vaihto-opiskelijoiden järjestämä kolmipäiväinen kulttuurijuhla 21.-23. marraskuuta 2013. Se on oranssi sarja välähdyksiä, jotka myrskyn lailla levittäytyvät ympäri Jyväskylän kaupunkia tuoden eri taiteen muotoja lähelle ihmistä. Tapahtuma järjestetään Jyväskylän keskustan alueella ja päätapahtumapaikkana toimivat Jyväskylän nuorisokeskuksen Veturitallit. Tapahtuma on voittoa tavoittelematon, mutta mahdollisesti saatava tuotto menee Veturitallien nuorisotoiminnan kehittämiseen. Hyvältä kuulostaa, eikö? Niin minustakin.

Tanssillinen flash mob markkinoi Oranssia Myrskyä Jyväskylän keskustassa lokakuussa.

Miten koko projekti lähtikään käyntiin? Valmentajame (entinen nimitys ohjaajat) heijastivat valkokankaalle tekstin ”Oranssi Myrsky – The Orange Tempest”. Lyhyen infon jälkeen ei muuta kuin porukka ensin kasaan, arvonnalla ryhmäjaot ja tapahtumatuotannon vastuualueet, projektipäälliköiden valinnat ja sitten töihin! Niin, siis opiskelemaan? Ei vaan suoraan itse töihin! Suoraan syvään päähän opettelemaan uimista! Oranssi Myrsky on ensimmäinen laatuaan – heti opintojen alussa lähdetään luomaan uutta tapahtumaa 83 hengen voimin moniammatillisesti että monikulttuurisesti. Tämä, jos joku on tuonut haastetta, mutta myös antanut paljon ja tuonut väriä tapahtumalle. Yhteisöpedagogit ovat hienosti tuoneet omaa osaamistaan tapahtumaan kuin myös vaihto-opiskelijat omia kulttuurejaan. Itse toimin markkinointitiimin projektipäällikkönä ja pesti on ollut todella mielekäs. Mutta lentäminen keltanokkana kohti oranssia tuulta on vaatinut työpanostakin rutkasti. Henkilökohtaisesti koen oppimistyylimme, työtä tekemällä oppien, parhaaksi mahdolliseksi tyyliksi – varsinkin kun alana on kulttuurituotanto. Kantapään kautta ja silleen. Vai mitä mieltä ovat muut ”Kutut”? Aikamoinen opiskeluiden aloitus.

On ollut huikeaa todistaa miten 83 lahjakasta ihmistä on muotoutunut yhdeksi suureksi työryhmäksi. OrMyn jälkeen itsekukin on varmasti rikkonut oman mukavuusalueen rajoja ja tiloja ja ja imenyt itseensä kulttuurin voimauttavaa vaikutusta, niin että innolla jatketaan vielä jälkituotantoon! Karonkat toki pidetään visusti muistissa sallittu
na hengähdystaukona...

Teretulemast kaikille vuoden rajuimpaan Myrskyyn!

Terkuin,
Salla ”Kutu” Tolonen

Lisätietoja Oranssista Myrskystä:
http://oranssimyrsky.flowwimagazine.net
http://www.facebook.com/orangetempest
Twitter: OrangeTempest
Instagram: OrangeTempest
 #oranssimyrsky
#orangetempest

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti