maanantai 21. lokakuuta 2013

Itsenäistä opiskelua vai syyslomaa?

Viikolla 42 Joensuun kampuksella, missä olen tällä hetkellä kampusvaihdossa oli itsenäisen opiskelun viikko, aika jolloin opettajat pitävät vapaata ja opiskelijat opiskelevat ahkerasti rästejä alta pois ja suorittavat itsenäisen opiskelun tehtäviä. Näinköhän?


Itselläni ainakin oli valtavat suunnitelmat että nyt heti alta pois kaikki englannin ja muiden kurssien esseet ja raportit. Suunnitelmissa oli myös viikon aikana hoitaa HUMAKOn viestinnällisiä asioita kunnialla loppuun kuten tämän blogitekstin kirjoittaminen. Kyllä sitä intoa riittikin aina tiistaihin asti jolloin pääsihteerin kanssa käydyn palaverin jälkeen jäin työstämään HUMAKOn blogiohjeistusta ja muutamaa tiedotetta. Mitä sitten kävikään?

Laiska, tyhmä ja saamaton on Humakin opiskelija, vai johtuuko tämä aikaansaamattomuus kuitenkin vähäisen kontaktiopetuksen määrästä? Välillä minut valtaa epätoivo varsinkin näin pimenevän syksyn keskellä hommien hoidon osalta. Tuntuu että olen kyllä aivan väärässä koulussa, tarvitsen tukea ja sääntöjä elämääni jotta pystyisin suorittamaan opintoni aikataulussa enkä panikoisi rästien kanssa. Toisaalta taas usea muukin opiskelija painii kanssani saman ongelman kanssa ja tarvitsisi enemmän ohjausta opetuksessa. Ehkä Kelaltakaan ei olisi tullut selvityspyyntöä viime vuoden opinnoista jos olisin saanut enemmän kontakti opetusta?

Koulumme vahvuus ja heikkous on ehdottomasti joustavuus opinnoissa, olen päässyt kohtaamaan molemmat. Vahvuutena joustavuus näkyy aina kun päätän extemporee vaihtaa paikkakuntaa ja lähteä vähän reissun päälle mutta heikkoutena ehdottomasti silloin kun lehtorit antavat itsenäisesti tehtäviä esseitä ja raportteja. Voi kun pääsisi takaisin ala-kouluun..

Viikon aikana kuitenkin ehti tehdä kaikkea muuta tärkeää, kuten mökkeillä, vähän juhlia, tavata kavereita, pussailla, saunoa ja käydä testaamassa lumisessa maisemassa Joensuun 18 -väylästä frisbeegolfrataa (Tulos heikko +31). Tasapainottelun mestari en ole, mutta kai sitäkin voi harjoittaa.

Hyvää kaamoksen odottelua ja jaksamista opiskeluihin!

XoXo Jullipulli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti