perjantai 11. lokakuuta 2013

ELÄMÄSI HAUSKIN VUOSI!


Vuoden 2012 kesäkuu on vasta alussa, istun hikoillen ja kuumissani Helsingin Haagassa ympärilläni useampi kymmenen muuta kohtuullisen suurta paniikkia kokevaa ihmistä. Olemme kaikki hakeneet opiskelemaan viittomakielentulkeiksi, ja ikävä kyllä pääsykoepäivä oli vihdoin koittanut. Mielettömän paniikin ja epätoivoisen yliyrittämisen seurauksena olen unohtanut lähestulkoon joka ikisen asian tuosta kyseisestä koepäivästä. Yhden asian kuitenkin muistan tuolta muutoin vieläkin inhotuksen väreitä nostattavalta päivältä. Muistan kuinka hauskaa ja rentoa meidän tutoreillamme oli tuona päivänä! He kevensivät tunnelmaa, kertoilivat juttuja, johdattivat ajatuksia pois itse pääsykokeista ja jännityksestä. Jo silloin olin varma, että haluan ehdottomasti mukaan tuohon toimintaan!


Viime joulun aikaan HUMAKO haki sitten vihdoin uusia vertaistutoreita. Kesän alun päätökseni piti, ja hain tutoriksi. Tuolloinen tutorvastaavamme haastatteli meidät, ja sain kuulla, että minut oli valittu yhdeksi koulutettavaksi HUMAKOn vertaistutorkoulutukseen Jämsään.

Koulutuksessa pohdittiin muun muassa tutoroinnin tarkoitusta, tutorin vastuuta, leikittiin, tutustuttiin, syötiin hyvää ruokaa(!), ryhmätyöskenneltiin, perehdyttiin tutorointiin vähän lisää, tutustuttiin vähän lisää ja leikittiin vielä hieman. Minulle koulutus on jäänyt mieleen todella positiivisena kokemuksena, ja pidin erityisesti siitä, että tapasin vihdoinkin hieman muiden kampusten opiskelijoita, sillä se jää aina hieman vähemmälle tässä ihanassa ympäri Suomea levittäytyneessä ammattikorkeakoulussamme.

Nyt olin siis vertaistutor! Pääsin esimerkiksi mukaan suunnittelemaan tapahtumia, ja tutoroimaan viime kevään pääsykokeita. Tutoroinnin myötä olen tutustunut tosi moniin mukaviin, hauskoihin ja mielenkiintoisiin ihmisiin, saanut uusia ystäviä, päässyt vaikuttamaan toimintaan ja kasvanut luonnollisestikin ihmisenä mielettömästi.

NYT HUMAKO hakee taas uusia vertais- ja KV-tutoreita! Jos nykyisten omien tutoreidesi toiminta on Sinusta näyttänyt hauskalta ja mukaansa tempaavalta, ja haluaisit mukaan kehittämään sitä, Sinun todellakin kannattaa hakea tutoriksi! Ja vaikken ehkä olekaan todellisuudessa kasvanut ihmisenä uusiin ulottuvuuksiin, olen ehdottomasti saanut opiskeluuni lisää kaipaamaani mielenkiintoa (plus lisäksi saatavat opintopisteet ovat ihan tervetullut lisä tästä)! Joten todellakin hae mukaan HUMAKOn tutortoimintaan, tästä voi tulla elämäsi hauskin vuosi!

Lisätietoa tutortoiminnasta, ja hakulomakkeen löydät täältä:

Toivottavasti näemme Jämsässä koulutuksen merkeissä!

Syksyisin terkuin,
Tiia,

hallituksen tutorvastaava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti