torstai 21. toukokuuta 2015

Tampere kutsui - me vastasimme

Näin kahden asiatäyteisen päivän jälkeen on hyvä hetki rauhoittua ja kelata hieman, että mitä kaikkea sitä tulikaan kuultua, nähtyä ja tehtyä. Asiatäyteisillä päivillä viittaan siis AMK-päivät 2015 -seminaariin, joka tänä vuonna löysi tapahtumapaikakseen Tampereen ammattikorkeakoulun hulppeat tilat. Kaikki kunnia TAMKille, hyvin oli järjestetty.


Näin AMK-päiville ensimmäistä kertaa osallistuneena voin myöntää olleeni hieman täpinöissäni aamuseitsemältä Helsingin rautatieasemalla junaan astuessani. En tiedä jännittikö enemmän itse tapahtuma, sen osallistujat, vai se, että olin matkalla Tampereelle. Olen päässyt nimittäin matkailemaan kotimaassa nyt opiskelijakuntatoimijana enemmän, kuin toisella asteella matkailualaa opiskellessani! Kaikkea sitä kokee, kun uskaltaa vaan lähteä mukaan. 


No mutta, kotimaanmatkailun lisäksi käteen jäi taas pinkka kokemuksia ja ideoita. Päivien teemana toimi Asenne, Menestys, Kansainvälisyys, joita käsiteltiin eri näkökulmista mielenkiintoisten puhujien toimesta. Vaikka paljon fiksua asiaa näillä puhujilla olikin, olin enemmän innoissani kommenttipuheenvuoroista ja paneeleista, kun puhujat pääsevät hieman nokittelemaan ja kuittailemaan toisilleen. Ai että, kuinka ihmismieli välillä kaipaa eriäviä mielipiteitä ja hyviä argumentteja! Etenkin, kun keskustelemassa on hyvin aiheeseen perehtyneitä, kiinnostavia tyyppejä.

Jos ihan totta puhutaan, niin hyvät kokemukset koostuvat usein kuitenkin hyvin pienistä asioista. En vuosi sitten oikein osannut kuvitella itseäni istumassa seminaareissa kuuntelemassa tämän ja tuon alan asiantuntijoita ja heidän ajatuksiaan ja innovaatioitaan, mutta nyt niitä odottaa oikein innolla. Tälläkin kertaa ihan parhaita fiiliksiä toi se, että mulla roikkui kaulassa se samannäköinen nimilappu, kuin kaikilla muilla osallistujilla. Olin siis osa jotain kivaa ja tärkeää porukkaa. Ja vielä siistimpää oli näiden nimilappujen värikoodaukset: saatoin siis olla osa jotain vielä spesifimpää ryhmää! Tuo oli muuten sellainen sana, jota kuuli paljon. Spesifi, klusteri, plätformi, mitä näitä nyt on. Kansainvälistyminen on tosi hieno juttu, mutta silti. Spesifi?

Rehtori Tapio kutsui yleisön tervetulleiksi AMK-päiville 2016.

Yhtä kaikki, jännää oli. Ja vielä jännempää tapahtuman seuraamisesta teki se, että Humak on järjestämässä AMK-päivät tulevana vuonna 2016. Tätä kannattaa olla tiiviisti mukana seuraamassa!

Innolla tulevaa odottaen,

Viestintävastaava Heidi



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti