lauantai 10. toukokuuta 2014

Höperön viestintävastaavan kevätterveiset

Huhhuijaa, kevät on jo pitkällä mutta jaksaa jaksaa! Mitä HUMAKOn viestintävastaavalla on mielessä näin kesän alla?

Heräsin huhtikuisena aamuna puoli seitsemän ja lähdin kohti Kauniaisten metsäkampusta. Ehdin junailla itseni yllättävänkin syvälle Espoon siimekseen, ennen kuin aloin kummastella yleensä samalla junalla kulkevien luokkalaisten katoa. Latailin itseni nettiin ja luin lukujärjestystä hieman tarkemmin. Olin neljä tuntia aikataulusta edellä. Tietysti olisin voinut tarkistaa tämän ennen lähtöä.

Matka takaisin Itä-Pasilan betoniviidakkoon oli pitkä, ja niin löysin aikaa pohdiskella höperöyttäni ennen kuin puut, pensaat ja muut kaunis katseltava jäi junan jälkeen. Samankaltaisen, helposti vältettävän virheen olin tehnyt vain päivää aikaisemmin matkalla eläinlääkäriin. Myöhästyin kissalle varatusta rokotusajasta, reittioppaan hyvistä vinkeistä huolimatta. Kymmenen minuutin bussimatka muuttui pian juoksuksi viistossa vesisateessa Hämeentien päästä päähän bussien vesiroiskeita vältellen. Kissa viihtyi retken jälkeen viikon verran sohvan alla...

En ole koskaan ollut kovin huolellinen. Merkkaan kotitehtävät väärille päiville ja kuvittelen että kyllä minä muistan kotona sitten korjata. Vaan en muista en. Vaikka en sinänsä ole koskaan perustanut uudenvuoden lupauksista tai muista hupsuista elämänohjeista, voisin alkaa panostaa tarkkaavaisuuteen. Kuuntelen minulle annetut neuvot ja ohjeet. Luen tehtävänannon ennen kuin päädyn palauttamaan neljän sivun esseen aiheen vierestä ja kirjoittamaan sen uudelleen. En yritä ostaa avokadopastan aineksia ulkomuistista, jos en ole koskaan tehnyt avokadopastaa (kesäkurpitsa muuttuu helposti munakoisoksi, paprika ja lime jää kaupanhyllylle). Keskityn, enkä aliarvioi lyhytkestoisen muistin lyhytkestoisuutta.
Kahvihetki

Nämä tavoitteet mielessäni pyrin jatkamaan koulutietäni kohti kesälaitumia, sillä uskon että elämä voi olla helpompaa. Haluan kuitenkin antaa arvoa myös harhailevalle ajatukselle ja tyhjäpäisille hetkille aamukahvin parissa. Löytyisiköhän reittioppaasta myös kultainen keskitie?

Tarkkaavaista, mutta sopivasti hauskoja kömmähdyksiä sisältävää loppukevättä kaikille toivottaa höperö viestintävastaava!

Essi



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti