torstai 13. kesäkuuta 2013

Mallin työ on helppoa, kun sen osaa


"Siis pitääkö meidän olla nokkosten keskellä?"
Pitkästä aikaa HUMAKOn hallitus pääsi kokoontumaan evakon merkeissä viikonloppuna. Kuvitelma rennosta yhdessä olosta ja porukan ryhmäytymisestä jäivät melkein haaveeksi tiukan aikataulun vuoksi. Kokoonnuimme siis ensimmäistä kertaa sen jälkeen kun entinen tutorvastaava Taneli erosi hallituksesta ja saimme tilalle kolme uutta kasvoa Annin, Essin ja Tiian. Ikävä kyllä Anni ja Essi eivät päässeet viikonlopun rientoihin mukaan. Saimme mukaan myös erään muunkin uuden kasvon hallituksemme tapaamisiin, pääsimme tutustumaan edustajiston varapuheenjohtajaan Mirjamiin.

Nyt hymyillään hampaat irvessä!
 Viestinnän osalta olen tässä viime viikkojen aikana yhdessä pääsihteerin kanssa väkertänyt ensi syksyn opiskelijanopasta. Koko oppaan haastavin osuus; kuvien ottaminen oli ensimmäisenä ohjelmassa. Kuvien ottamiseen meni ainakin tunti eikä sinä aikana juuri yhtään onnistunutta otosta taidettu saada aikaan. On miltei mahdotonta saada 8 henkeä pysymään aloillaan kahden sekunnin ajan. Eteenkin tällä porukalla!

Evakoissa ei tarvitse pönöttää turhaan kokouspöydän ääressä!
Rankan valokuvaussession jälkeen alkoi puuduttava viestintä, koulutuspoliittisen ja AIKO kyselyiden läpikäyminen. Keskittyminen herpaantui mökissä hapenpuutteen ja kuuman ilman johdosta useaankin otteeseen. Onneksi kuitenkin puheenjohtajamme oli käynyt ostamassa meille hyvää ruokaa: Tortilloja! Illalla saunoimme ja kävimme yhdessä liikuntavastaavan Marin kanssa kalliokiipeilemässä!
KV = KeittiöVastaava?

Aamulla ei vaan jaksa.
Lauantai aamuna viestintävastaavalla oli känkkäränkkä kylässä. Känkkäränkkä yleensäkin minulla on aina aamuisin ja keskittyminen on silloin hankalaa. Lauantai päivästä tulikin odotettua rankempi, kävimme läpi graafisen ohjeistuksen, keskustelimme HUMAKO-kiertueen dia esityksestä, kävimme läpi kaksi HUMAKOlle tehtyä opinnäytetyötä, keskustelimme tutoroinnista, jäsenrekrykampanjasta
Yhteisöpedagogit saa kulttuurituottajan leikkimään!
sekä suunnittelimme syksyä ja päivitimme operatiivisen toimintasuunnitelman. Päivän ohjelma oli rankka, joten onneksi pidimme välissä leikkituokiota mikä virkisti mieliä kun menimme päivän loppua kohden. Ainoa mukana ollut kulttuurituottaja (edustajiston vpj) kertoikin päivän jälkeen nyt viimeistään ymmärtäneensä leikkimisen merkityksen. MAHTAVAA! Yhteisöpedagogien työllä on siis suuri merkitys yhteishengen kohentamisessa!


Sunnuntai aamun kokoustimme ja siivosimme mökin ja lähdimme kaikki erisuuntiin kesän viettoon mittavien ToDo -listojen kanssa. Näinköhän tänä kesänä levätään yhtään? Minä ainakin aion ottaa rennosti ja lähteä reissun päälle! Viikonloppu oli rankka ja sunnuntaina kotiin päästyä väsymys ja ahdistus valtasivat kokonaan mielen. Oli kuitenkin ihana nähdä taas pitkästä aikaa hallitustovereita ja tutustua Mirjamiin sekä Tiiaan.

Hyvää kesää toivottaa HUMAKOn viestintävastaaja Saukkosen Juulia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti