torstai 27. kesäkuuta 2013

Kesän kautta kohti syksyä


Oi! Kesä ja sauna, makkara ja hyttyset… Työnteon ohessakin kesä on muuta vuotta rauhaisempaa aikaa. Ei esseitä, työharjoittelua, opinto-ohjausta tai kotitehtäviä. Opiskelijahaalarit on ripustettu naulakkoon, sillä kesä on tapahtuma jo itsessään. Mutta kaiken tämän löhöilyn keskellä minä täällä mietin jo ensi syksyn meininkejä.

Kuten Tiia aikaisemmin kirjoitti, voi HUMAKO-aktiiviksi ryhtyminen olla hämmentävää, noloja tilanteita ja vähän pienen pikkuruista stressiäkin aiheuttavaa puuhaa. Nyt kesän tullessa alkaa kuitenkin jo oma rooli hallituksessa hahmottua ja saamiinsa vastuisiin voi tarttua oma-aloitteisemmin ja varmemmin ottein. Tietysti neuvoa pitää kysellä aika ajoin, mutta yhteistyöhän ei koskaan ole pahasta.

Yhteistyötä me pääsemmekin kokeilemaan ensi syksynä aivan uusissa määrin, ja siksi syksyä niin innolla odotankin. HUMAKin uudistukset johtavat monialaisempiin kampuksiin ja tätä kautta uudenlaisiin kohtaamisiin, joiden en usko jäävän vain koulun luokkahuoneiden seinien sisään. Vaikka muutos ei aluksi kovin miellyttävältä tuntunutkaan, vanhaan kun on jo tottunut ja oppinut, katson nyt kohti syksyä avoimin ja toiveikkain mielin. Omat opiskeluni siirtyvät Helsingin kampukselta Kauniaisiin, missä viittomakielentulkkiopiskelijat ja kulttuurituottajat työskentelevät kaksi ensimmäistä vuottaan yhdessä. Mahtavaa tutustua uusiin kampuslaisiin ja päästä touhottamaan yhdessä!

Tapahtumien näkökulmasta yhdistyvissä kampuksissa on paljon hyvää; enemmän osallistujia ja enemmän ideoita. Saapa nähdä millaista twistiä tämä tuo vaikkapa fuksiaisiin tai joulujuhlaan! Tapahtumavastaavan roolissa kannustan kaikkia kesälevon innostamana ottamaan tämän hyödyn irti ja osallistumaan johonkin hyväntuuliseen ja yhdistävään tapahtumaan. Näin saamme mahdollisimman paljon irti monialaisuuden tuomista uusista tuttavuuksista. Mutta nyt unohdan hetkeksi syksyn riennot ja keskityn taas kesään ja niihin hyttysiin. Oikein ihanaa kesää kaikille, syksyllä nähdään uusissa merkeissä!

Terveisin,
Essi,
HUMAKOn hallituksen tapahtumavastaava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti