keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Alkuvuosi pähkinänkuoressa ja pieni katsaus tulevaan

Näin helmikuun viimeisenä päivänä lienee sopiva aika tiivistää HUMAKOn alkuvuosi yhteen kirjoitukseen. Varsinaisestihan hallitus aloitti toimintansa jo joulukuun alussa perehtymällä HUMAKiin, HUMAKOon ja opiskelijakuntakenttään yleensä. Itse jatkoin HUMAKOn perehdytyksestä suoraan Suomen Ammatikorkeakouluopiskelijakuntien Liitto SAMOK ry:n toimistolle opiskelijakunnan puheenjohtajille suunnattuun koulutukseen. Hyvä saada naamat tutuiksi ajoissa!

Tammikuun merkittävin yksittäinen tapahtuma oli SAMOKin Lähtölaukaus-risteily. Nimensä veroisesti Lähtiksellä toimintakausi lähtee todella käyntiin paitsi perehdytyksen ja asiantuntijaluentojen ansiosta, mutta ennen kaikkea uusien kontaktien saamisen johdosta. Etenkin uutena hallitustoimijana (tai uutena puheenjohtajana) vertaistuen saaminen tavalla tai toisella on ensisijaisen tärkeää, ja nämä tapahtuvat ovat paras mahdollinen tilaisuus siihen. Uskon, että viimeistään Lähtiksen jälkeen uudet hallitustoimijat niin HUMAKOssa kuin muissakin opiskelijakunnissa ovat perillä opiskelijakuntien toiminnasta niin koulun sisäisesti kuin valtakunnallisestikin.

HUMAKOn hallitus Lähtiksen kopo-paneelia seuraamassa. Kuva: Niina Ekstam

Helmikuu oli todella kiireinen monestakin syystä. Heti kuun alussa haastattelimme pääsihteeriehdokkaita, joista valitsimme uudeksi pääsihteeriksi Marianna Rantasen. Mariannan esittely on luettavissa sekä HUMAKin Tapahtuu-tiedotteesta että HUMAKOn viikkotiedotteesta.

Seuraavalla viikolla ylläpitäjähallitus ilmoitti esityksestä yhtiökokoukselle, joka viikkoa myöhemmin sen hyväksyi. Päätöksen mukaan HUMAKin nuorten koulutus tiivistetään neljään yksikköön, ja Joensuun, Tornion sekä Äänekosken kampukset lakkautetaan. Kuten kannanotossamme kirjoitimme, ovat tällaiset päätökset aina todella ikäviä. Tässä tilanteessa ei valitettavasti ylläpitäjillä ollut vaihtoehtoa, sillä OKM:n antama palaute edellytti rakenteen tiivistämistä.

Lakkautettaville kampuksille tehdään kevään aikana muutosohjelmat, joiden teossa olemme aktiivisesti mukana yhdessä kampusten opiskelijoiden laaturyhmien kanssa. Vaikka uusia opiskelijoita ei enää 2013 kampukselle otettaisikaan, ei se saa tarkoittaa opetuksen ja ohjauksen laadun heikkenemistä. Emme myöskään aio unohtaa monialaisiksi muuttuvia kampuksia.

Tutorkoulutus ja tutorvastaavien tapaaminen järjestettiin Jämsässä 8.-10.2. yhteensä noin 70 hengen voimin. Onneksemme HUMAK Oy:n toimitusjohtaja Tapio Huttula pääsi paikalle kertomaan rakenneuudistuksesta ja vastailemaan kysymyksiin, sillä näin myös tutorit ovat perillä rakenneuudistuksen vaiheista ja taustoista. Koulutuksen aikana uusille tutoreille kerrottiin perustiedot muun muassa opiskelijakunnasta, HUMAKista ja vertaisohjauksesta. Lisäksi se oli loistava mahdollisuus tutustua muiden kampusten opiskelijoihin. Kiitokset kaikille paikalla olleille!

Kuva: Niina Ekstam

Kevään osalta isoja asioita ovat kevään valtakunnallinen tapahtuma, SAMOKin sektoritapaamiset ja kampusten muutosohjelmien teko. Pyrimme päivittämään tätä blogia hieman useammin kuin tähän mennessä, ja muutenkin tiedottamaan toiminnastamme aktiivisemmin.

-Janne, hallituksen puheenjohtaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti