keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Uuden puheenjohtajan tervehdys

Tervehdys ja hyvää vuotta 2012!

Vuosi vaihtui, ja sitä myötä myös toimijat vaihtuivat. Edellinen vuosi tutorvastaavana antoi minulle sen verran, että hyppäsin Sampsalta jääneisiin saappaisiin hallituksen puheenjohtajaksi.

Tänä vuonna tapahtuu paljon sekä HUMAKissa että kansallisella kentällä. SORA (Soveltumattomuuteen Ratkaisuja)-lakipaketti astui vuodenvaihteessa voimaan, ja se vaikuttaa myös meihin. Näiden muutosten tarkoituksena on turvata oppilaitosten turvallisuutta sekä ehkäistä vaaratilanteita eri keinoin, viimeisenä keinona rajoittamalla opiskelijan opiskeluoikeutta. HUMAKOn edustajat ovat tiiviisti mukana SORA-lain käyttöönotossa ja pidämme huolen, että opiskelijoiden oikeuksia noudatetaan tässäkin tapauksessa.

Rakenteellinen kehittäminen on toinen sekä HUMAKin sisäisesti että valtakunnallisesti iso asia koulutuspoliitiisella kentällä. Kuten rehtorimme tiedotteista on käynyt ilmi, HUMAKin kampusrakenne tulee uudistumaan ja nykyisille kampuksille haetaan viimeistä kertaa keväällä. Sitä, montako kampuksia tulee olemaan ja missä ne sijaitsevat ei vielä tiedetä, mutta HUMAKOn tavoitteena on saada kaikille opiskelijoille mahdollisuus saattaa opintonsa loppuun laadukkaasti riippumatta kampuksen kohtalosta.

Lisäksi tänä vuonna järjestetään peräti kahdet vaalit: presidentinvaalit tammikuussa ja kunnallisvaalit lokakuussa. Muistakaahan äänestää!
HUMAKOn tuore hallitus on jo päässyt tutustumaan tuleviin tehtäviinsä ja on valmis ottamaan haasteet vastaan. Ottakaa rohkeasti yhteyttä hallitukseen tai pääsihteeriin mikäli teillä on jotain asiaa opiskelijakunnalle. Opiskelijan takiahan tätä työtä tehdään.

Ollaan yhteyksissä

Janne Mäyrä, HUMAKOn Hallituksen puheenjohtaja 2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti